Είναι ασφαλής η ταινία εγκυμοσύνης;

Rate this post

Όταν οι άνθρωποι ακούν για γυναίκες που κολλούν το σώμα τους με ταινία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η πρώτη ερώτηση που αναδύεται στο μυαλό τους είναι ότι είναι ασφαλής η ταινία εγκυμοσύνης και εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρατεταμένη χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εισαγωγή

Η ταινία εγκυμοσύνης είναι ένα σχετικά νέο προϊόν στην αγορά και γι’ αυτό είναι φυσικό οι άνθρωποι να είναι δύσπιστοι σχετικά με αυτό και αν πρέπει να το χρησιμοποιούν, ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που είναι ένα ευαίσθητο ταξίδι και έχει πολλούς κινδύνους.

Όσον αφορά την προστασία του μωρού σας, οι γυναίκες θα κάνουν κάθε προσπάθεια και γι’ αυτό χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι ασφαλή και εγκεκριμένα από τις ιατρικές αρχές, ώστε να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα δεν θα έχουν καμία δυσμενή επίδραση σε αυτές ή στο μωρό τους.

Το taping εγκυμοσύνης είναι ένα παράγωγο της δεκαετίας πρακτικής του ιατρικού taping. Η ιατρική ταινία έγινε δημοφιλής στη δεκαετία του ’70, όταν ο Δρ Kenzo Kase σκέφτηκε μια νέα και καινοτόμο ιδέα να χρησιμοποιήσει ταινία ιατρικής ποιότητας για να λειτουργεί σαν τα χέρια ενός θεραπευτή και να μιμείται τη δουλειά που κάνουν οι θεραπευτές.

Δούλεψε πάνω στην ιδέα του και δημιούργησε μια ταινία που είχε μια κόλλα που μιμείται την υφή του δέρματος, έτσι ώστε να είναι σφριγηλή αλλά απαλή για το δέρμα των ανθρώπων. Έγινε γνωστό ως ταινία κινησιολογίας, ή ταινία KT.

Ο σκοπός της ιατρικής ταινίας ήταν να ελέγχει την κίνηση των μυών, έτσι ώστε εάν υπάρχει οποιοσδήποτε μυϊκός τραυματισμός ή πιθανότητα τραυματισμού, η ταινία να περιορίζει την κίνηση και να εμποδίζει τον μυ να καταπονείται και να προκαλεί βλάβη.

Ήταν μέρος μιας επανορθωτικής θεραπείας για τον μυ που απέκτησε παγκόσμια φήμη και άρχισε να χρησιμοποιείται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ιατρικής όπως η μετεγχειρητική φροντίδα, οι αθλητικοί τραυματισμοί, η φυσιοθεραπεία κ.λπ.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι εάν το χρησιμοποιούν οι γιατροί, τότε πρέπει να είναι ασφαλές για χρήση. Ωστόσο, πρόσφατα οι γυναίκες άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτήν την ταινία κινησιολογίας για να κολλήσουν την κοιλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γιατί κολλιέται η κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες κολλούν την κοιλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά η βασική ιδέα είναι να παρέχουν υποστήριξη στην κοιλιά που μεγαλώνει.

Καθώς οι γυναίκες περνούν στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, το εξόγκωμα τους αρχίζει να μεγαλώνει καθώς το μωρό μέσα αρχίζει να μεγαλώνει και να παίρνει βάρος. Καθώς η μήτρα μεγαλώνει, η κοιλιά προεξέχει και αυξάνεται σε μέγεθος και βάρος. Αυτό προκαλεί καταπόνηση στην πλάτη, τους γοφούς και το κάτω μέρος του κορμού.

Για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των αυξανόμενων πόνων και της πίεσης στην πλάτη και τους γοφούς, οι γυναίκες χρησιμοποιούν συνήθως ενδύματα υποστήριξης εγκυμοσύνης που ανασηκώνουν την κοιλιά τους και ανακατανέμουν το βάρος έτσι ώστε να αφαιρείται κάποια πίεση από τους γοφούς και την πλάτη.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ταινία εγκυμοσύνης. να παρέχει υποστήριξη και άνεση στις γυναίκες, ώστε να μπορούν να περάσουν την ημέρα τους άνετα.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν η ταινία εγκυμοσύνης είναι ασφαλής ή όχι.

Είναι ασφαλές το Taping κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Για να το θέσω με λίγα λόγια, ναι, το taping είναι απολύτως ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τον Δρ Robyn Wilhelm , φυσιοθεραπευτή, οι ταινίες κινησιολογίας εμπιστεύονται γιατροί και φυσιοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι μη επεμβατικές και απαλές στο δέρμα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής , σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης ταινιών κινησιολογίας από έγκυες γυναίκες, έγινε γνωστό ότι οι ταινίες κινησιολογίας (ταινίες εγκυμοσύνης) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συμπληρωματική θεραπεία για τον αποτελεσματικό έλεγχο του πόνου στη μέση κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνη.

Η Pelvicare UK , ένας κορυφαίος οργανισμός για την υγεία και τη φυσιοθεραπεία γυναικών προτείνει επίσης πολλά οφέλη από τη χρήση ταινίας εγκυμοσύνης για να μειώσει την ένταση της κοιλιάς και να βοηθήσει με τον πόνο στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πολλοί άλλοι ειδικοί επίσης εγκρίνουν και συνιστούν τις ταινίες εγκυμοσύνης να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι αποτελεσματικές και απαλές για το ανθρώπινο δέρμα.

Μπορείτε να κοιμηθείτε με ταινία εγκυμοσύνης;

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται επίσης αν η ταινία εγκυμοσύνης είναι ασφαλής να φορούν ενώ κοιμούνται και η απάντηση είναι ναι. Μπορείτε να φοράτε ταινία εγκυμοσύνης ενώ κοιμάστε. Υποτίθεται ότι πρέπει να το φοράτε ενώ κοιμάστε γιατί πρέπει να το φοράτε τουλάχιστον 3-5 ημέρες για να μπορείτε να το αλλάξετε, οπότε αν το βγάλετε πριν κοιμηθείτε θα πρέπει να βάζετε συνεχώς νέες κασέτες.

Ο άλλος παράγοντας είναι ότι είναι πολύ βολικό να φορεθούν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σε αντίθεση με άλλα ρούχα υποστήριξης εγκυμοσύνης που είναι ογκώδη, οι ταινίες εγκυμοσύνης είναι χωρίς βάρος και δεν θα νιώθετε καν ότι φοράτε τίποτα, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε εύκολα χωρίς την αίσθηση ότι φοράτε επιπλέον ρούχα.

Πόσο καιρό μπορείτε να φοράτε ταινία εγκυμοσύνης;

Κάθε μάρκα έχει διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για την αλλαγή της ταινίας, που κυμαίνονται από 3-7 ημέρες. Οι περισσότερες ταινίες εγκυμοσύνης είναι αδιάβροχες, ώστε να μπορούν να φορεθούν ακόμα και όταν πηγαίνετε για μπάνιο ή ντους.

Οι ταινίες εγκυμοσύνης πρέπει να φοριούνται 24 ώρες το 24ωρο και πρέπει να αλλάζονται μόνο κάθε 3, 5 ή 7 ημέρες (ανάλογα με τη μάρκα και το τι προτείνουν). Μπορείτε να τα φοράτε ενώ κοιμάστε, γυμνάζεστε ή κάνετε ντους και δεν θα προκαλέσουν καμία βλάβη στο δέρμα, όπως φθορά ή πόνο στο δέρμα.

Οι ταινίες εγκυμοσύνης είναι κατασκευασμένες από ύφασμα ιατρικής ποιότητας, όπως βαμβάκι και spandex, που αναπνέουν και δημιουργούν ελαστικότητα. Αυτά τα υφάσματα είναι γενικά απαλά στο δέρμα. Η κόλλα που χρησιμοποιείται σε αυτές τις ταινίες είναι ενός συγκεκριμένου είδους που μιμείται την υφή του δέρματος, δεν προκαλεί τριβή στο δέρμα και μπορεί να αφαιρεθεί και να εφαρμοστεί ξανά χωρίς να καταστραφεί το δέρμα.

Πότε είναι ασφαλές να φοράτε ταινία εγκυμοσύνης;

Οι ταινίες εγκυμοσύνης είναι ασφαλείς για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και δεν θα βλάψουν εσάς ή το μωρό σας. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να φορούν την ταινία εγκυμοσύνης από τον πέμπτο μήνα και μετά, καθώς αυτή είναι η στιγμή που αρχίζουν να «δείχνουν», που σημαίνει ότι αυτή είναι η στιγμή που η κοιλιά τους αρχίζει να μεγαλώνει και τη φοράει μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης τους.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, δεν χρειάζεται πραγματικά να φοράτε την ταινία εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να μην υπάρχει ανάγκη. Εάν έχετε πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, θα μπορούσατε να κολλήσετε με ταινία την πλάτη σας και θα ήταν χρήσιμο, αλλά θα απαιτείται κολλητική ταινία μετά το δεύτερο τρίμηνο.

Το τρίτο τρίμηνο είναι όταν η ταινία εγκυμοσύνης γίνεται προϊόν του Θεού, καθώς η μήτρα έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που το κέντρο βάρους αλλάζει προς τα πίσω και η πλάτη σας κάμπτεται φυσικά για να διατηρεί την ισορροπία της. Αυτό είναι όταν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη για την κοιλιά και την πλάτη σας και η ταινία εγκυμοσύνης προσφέρει ακριβώς αυτό.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ενδύματα υποστήριξης διαθέσιμα για έγκυες γυναίκες, αλλά η ταινία εγκυμοσύνης είναι αυτή που οι περισσότεροι άνθρωποι αγανακτούν αυτές τις μέρες. Χρησιμοποιείται από αθλητές, αθλήτριες, γιατρούς, προπονητές, μοντέλα και πολλούς άλλους που συνιστούν τη χρήση και την αποτελεσματικότητα των ταινιών εγκυμοσύνης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ένδυμα υποστήριξης μητρότητας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιλέγεται η ταινία εγκυμοσύνης, μερικοί από αυτούς είναι:

  • Η ταινία εγκυμοσύνης είναι διακριτική και δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα.
  • Είναι χωρίς βάρος και δεν αισθάνεστε σαν να έχετε κάτι επιπλέον.
  • Είναι άνετο στη χρήση και μπορείτε ακόμη και να κοιμηθείτε με αυτό.
  • Εξαιρετικά αποτελεσματικό και κάνει τη δουλειά χωρίς κόπο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν ταινίες εγκυμοσύνης, αλλά ο ένας λόγος που ξεπερνά όλα είναι ότι είναι απολύτως ασφαλείς για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν θα βλάψουν το μωρό σας με κανέναν τρόπο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top