Είναι ασφαλείς οι μπάντες εγκυμοσύνης;

Rate this post

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μια δύσκολη περίοδος. Πολλές φορές μιλάμε μόνο για την όμορφη πλευρά της εγκυμοσύνης, αλλά υπάρχουν και δυσάρεστα συναισθήματα όπως ο πόνος, η κούραση και άλλα προβλήματα. Είναι δύσκολο να τα καταλάβεις αν δεν τα έχεις βιώσει.

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχουμε προϊόντα που μπορούν να αντικαταστήσουν τη χρήση φαρμάκων. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι η ζώνη για την κοιλιά εγκυμοσύνης.

Τι είναι το Belly Band εγκυμοσύνης;

Μια ζώνη για την κοιλιά εγκυμοσύνης, πιο γνωστή ως ζώνη μητρότητας, είναι μια ταινία που μοιάζει με σωλήνα από μαλακό, ελαφρύ και εύκαμπτο υλικό, που χρησιμοποιείται ως ένδυμα. Οι κορδέλες για την κοιλιά της εγκυμοσύνης δένονται γύρω από την κοιλιά για να δώσουν στο χτύπημα σας την αίσθηση ότι «ανασηκώνεστε».

Αυτό όχι μόνο προστατεύει το εξόγκωμα, αλλά παρέχει συμπίεση και απελευθερώνει το βάρος από την πλάτη και τους γοφούς, που παρέχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη, μειώνει τον πόνο στους στρογγυλούς συνδέσμους και παρέχει στήριξη στο εξόγκωμα.

Είναι ασφαλή για μένα οι κοιλιακοί ιμάντες εγκυμοσύνης;

Η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τις ζώνες της κοιλιάς είναι, είναι ασφαλείς; Πολλές γυναίκες είναι δύσπιστες να αγοράσουν προϊόντα και να χρησιμοποιήσουν νέα πράγματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς φοβούνται να χρησιμοποιήσουν πράγματα που μπορεί να βλάψουν αυτές και το μωρό τους. Δικαίως, καθώς η εγκυμοσύνη είναι μια τόσο λεπτή φάση στη ζωή μιας γυναίκας, είναι απολύτως λογικό οι γυναίκες και οι σημαντικοί τους άλλοι να αισθάνονται λίγο παρανοϊκοί όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν νέα προϊόντα που σχετίζονται με τη μητρότητα.

Τούτου λεχθέντος, τα belly band είναι απολύτως ασφαλή και γι’ αυτό μπαίνουν στην κατηγορία των ρούχων εγκυμοσύνης. Αυτές οι μπάντες συνιστώνται από γιατρούς σε όλο τον κόσμο και οι γιατροί αποδέχονται ότι αυτές οι μπάντες μητρότητας παρέχουν άνεση και ευκολία στις γυναίκες, ειδικά κατά τη διάρκεια της εργασίας που μπορεί να φαίνεται επίπονη, όπως η άσκηση, το περπάτημα ή οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

Belly Band εγκυμοσύνης

Οι κορδέλες για την κοιλιά της εγκυμοσύνης προστατεύουν και ανασηκώνουν το χτύπημα σας, έτσι ώστε το υπερβολικό βάρος στο μπροστινό μέρος του εξογκώματος σας να μπορεί να σηκωθεί και να διανεμηθεί. Αυτό απομακρύνει την πίεση από την πλάτη και τους γοφούς, έτσι ώστε να μειωθεί κάποιος από αυτόν τον πόνο στην πλάτη.

Είναι οι κοιλιακοί κορδέλες εγκυμοσύνης ασφαλείς για το μωρό μου;

Πολλές μαμάδες ανησυχούν για τα μωρά τους και αναρωτιούνται αν οι ζώνες για την κοιλιά τους μπορεί να βλάψουν το μωρό τους. Καμία έρευνα ή περίπτωση δεν έχει δείξει ότι οι κορδέλες αυτές μπορούν να κάνουν κακό στα μωρά. Τα μωρά δεν ασφυκτιούν εάν φοράτε τέτοιες ζώνες.

Ωστόσο, αν φοράτε τη ζώνη πολύ σφιχτά γύρω από την κοιλιά σας, μπορεί να περιορίσετε τη ροή του αίματος, που είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο για το μωρό. Πάντα ακολουθείτε τις οδηγίες της ζώνης και μην τη σφίγγετε υπερβολικά, γιατί μπορεί να σας προκαλέσει αναστάτωση.

Συνοψίζοντας, οι ζώνες για την κοιλιά είναι ασφαλείς αν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Μην τις σφίγγετε υπερβολικά και ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσετε εσάς και το μωρό σας.

Είναι τα Belly Bands ασφαλή για τις μαμάδες που κάνουν καισαρική;

Οι μαμάδες που κάνουν καισαρική τομή δεν αποτελούν εξαίρεση! Οι κορδέλες για την κοιλιά είναι απολύτως ασφαλείς για γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή και μπορούν επίσης να τις φορέσουν για να εργαστούν στη συμπίεση του «σάκου» τους. Οι κορδέλες της κοιλιάς δεν αντιμετωπίζουν τις μαμάδες με καισαρική τομή διαφορετικά από τις μητέρες που γεννούν τον κόλπο!

Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να φοράτε μια ζώνη κοιλιάς;

Ο πιο ασφαλής τρόπος να φορέσετε μια ζώνη για την κοιλιά είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται μαζί με αυτήν. Εάν δεν υπάρχουν οδηγίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τη ζώνη γύρω από την κοιλιά σας και βεβαιωθείτε ότι είναι στερεωμένη σωστά, χωρίς να είναι πολύ σφιχτή γύρω από τη μέση ή τον κοιλιακό σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει όλες τις διαθέσιμες ζώνες υποστήριξης.

Ένας σημαντικός κανόνας είναι να μην φοράτε τη ζώνη για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι καλό να τη φοράτε περίπου 2-3 ώρες τη φορά.

Μπορούν οι Belly Bands να είναι ανασφαλείς;

Ναι, οι κορδέλες για την κοιλιά, αν δεν φορεθούν σωστά μπορεί να είναι επικίνδυνες για εσάς. Η υπερβολική χρήση και η χρήση του για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει υπερβολική εξάρτηση και μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία μακροπρόθεσμα. Εάν φοράτε μια ζώνη που είναι πολύ στενή ή μικρή για το μέγεθός σας, μπορεί να καταλήξετε με περιορισμένη ροή αίματος, αυξημένες πιθανότητες για ναυτία και καούρα και αυξημένο πόνο στην πλάτη.

συμπέρασμα

Συνολικά, οι κορδέλες για την κοιλιά της εγκυμοσύνης είναι εντυπωσιακά ενδύματα στήριξης που σας βοηθούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ειδικά τα τελευταία τρίμηνα. Απλώς φρόντισε να τα φοράς σωστά και μπορείς να έχεις πρόσθετη υποστήριξη που είναι κάτι που χρειάζεται κάθε γυναίκα! Οι κορδέλες της κοιλιάς θα σας δώσουν άνεση και θα σας στηρίξουν ώστε οι σωματικές σας δραστηριότητες να φαίνονται αβίαστες και να μπορείτε να ξεπεράσετε τους πόνους σαν να μην υπήρχαν ποτέ.

Οι κορδέλες για την κοιλιά είναι ιδανικές για χρήση όχι μόνο κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με τη συμπίεση της κοιλιάς μετά τον τοκετό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top