Εργασία και παράδοση: Μια ταραχώδης βόλτα

Rate this post

Το τέλος του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σηματοδοτείται από την έναρξη του τοκετού και την τελική διαδικασία τοκετού. Η διαδικασία του τοκετού είναι συχνά το πιο αναμενόμενο αλλά και πολύ φοβισμένο στάδιο της εγκυμοσύνης. Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω στη διαδικασία του τοκετού και να σας πω λίγα λόγια για τη φάση του τοκετού του ταξιδιού της εγκυμοσύνης μου .

Η Εργατική Διαδικασία

Ο τοκετός θεωρείται το τέλος του τρίτου τριμήνου σας και η εγκυμοσύνη σας. Τοκετός σημαίνει ότι το μωρό σας είναι έτοιμο να γνωρίσει τον κόσμο και έτσι η μήτρα σας σας ειδοποιεί με τη μορφή επαναλαμβανόμενων πόνων. Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το μωρό βγαίνει από το σώμα σας και επομένως, είναι το γεγονός του τοκετού.

Ο τοκετός , με άλλα λόγια, είναι η ρυθμική ροή των συσπάσεων που έρχονται και παρέρχονται κατά διαστήματα. Όταν η μήτρα σας και το μωρό σας είναι έτοιμα, η μήτρα σας θα αρχίσει να τεντώνεται και να συστέλλεται, κάτι που βοηθά στην ώθηση του μωρού προς τα έξω. Αυτός ο κύκλος τεντώματος και ώθησης είναι γνωστός ως συσπάσεις. Αυτές οι συσπάσεις είναι συνήθως επώδυνες.

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, θα αντιμετωπίσετε ψευδείς πόνους, γνωστούς ως Braxton Hicks. Αυτοί οι ψευδείς πόνοι σας επιτρέπουν να γνωρίσετε πώς θα είναι οι συσπάσεις του τοκετού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Braxton Hicks δεν υποδηλώνουν ότι βρίσκεστε σε τοκετό.

Η κύρια διαφορά μεταξύ των Braxton Hicks και των πραγματικών συσπάσεων τοκετού είναι ότι οι Braxton Hicks συμβαίνουν συνήθως στο τέλος του 8ου μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του 9ου μήνα, δεν είναι ρυθμικοί, αλλά συμβαίνουν ανεξαρτήτως ρυθμού και είναι σύντομοι πόνοι με αισθητήρια συσπάσεις.

Αντίθετα, οι πραγματικές συσπάσεις τοκετού ξεκινούν προς το τέλος του τρίτου τριμήνου, είναι ρυθμικές και συνοδεύονται από καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβαίνουν κάθε ώρα, κάθε 20 λεπτά και κάθε 10 λεπτά, καθώς τα διαστήματα μειώνονται και οι συσπάσεις γίνονται μακρύτερες. Οι συσπάσεις τοκετού μπορεί να αισθάνονται σαν κράμπες στην κοιλιά σας ή σαν πόνο στην πλάτη σας.

Καθώς οι συσπάσεις τοκετού εντείνονται με την πάροδο του χρόνου, αν βρίσκεστε στο τέλος της εγκυμοσύνης σας και αισθάνεστε αυτές τις συσπάσεις, σημειώστε τη συχνότητα και τα διαστήματα. Εάν είναι συχνές, θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας. Συνήθως, οι συσπάσεις τοκετού προκαλούν το σπάσιμο της ωοθήκης και μπορεί να προκύψει εκροή υγρού ή μια σταγόνα υγρού. Αυτό αποτελεί ένα σημάδι ότι το μωρό είναι έτοιμο να έλθει στον κόσμο.

Εργασία και παράδοση: Μια ταραχώδης βόλτα

Μετά την 37η εβδομάδα, το μωρό σας θεωρείται «τέρμα» που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για τον κόσμο και μπορείτε να περιμένετε ότι οι πόνοι του τοκετού σας θα ξεκινήσουν φυσικά οποιαδήποτε στιγμή από την 37η έως την 42η εβδομάδα. Μερικές φορές, φτάνεις στο τέλος της εγκυμοσύνης σου και δεν νιώθεις πόνο στον τοκετό ή δεν δείχνεις καθόλου σημάδια τοκετού.

Εάν συμβεί αυτό, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας προτείνει εισαγωγή.

Τι είναι η Επαγωγή;

Η επαγωγή είναι η διαδικασία πρόκλησης ή έναρξης τοκετού εάν μια γυναίκα δεν έχει δείξει σημάδια φυσικού τοκετού και έχει φτάσει στο τέλος της εγκυμοσύνης της που είναι περίπου 40 εβδομάδες. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας μιλήσει για τη δυνατότητα επαγωγής, εάν είστε στο τέλος, και θα σας μιλήσει σχετικά πριν συνεχίσετε.

Η επαγωγή είναι σαν να σας βοηθά να ξεκινήσετε φυσικά τη διαδικασία του τοκετού και να γεννήσετε κολπικά. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την πρόκληση τοκετού:

  • Σκούπισμα μεμβράνης – Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα εισάγει δάχτυλα με γάντια μέσα στον τράχηλό σας για να χαλαρώσει τον αμνιακό σάκο και να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τον τοκετό. Αυτό γίνεται συνήθως μετά από 39 εβδομάδες.
  • Ορμόνες για την ωρίμανση του τραχήλου της μήτρας – Οι ορμόνες εισάγονται στο εσωτερικό για να βοηθήσουν στην ωρίμανση του τραχήλου της μήτρας και στην έναρξη του τοκετού φυσικά.
  • Ορμόνες για την τόνωση του τοκετού – Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας δώσει κάποιες ορμόνες ενδοφλεβίως μέσω ενδοφλέβιας εμβρυϊκής αγωγής, προκειμένου να ξεκινήσετε τον τοκετό.
  • Ρήξτε τη σακούλα νερού – Ο γιατρός σας μπορεί να σπάσει τις μεμβράνες του αμνιακού σάκου σας, έτσι ώστε το νερό σας να σπάσει και να διεγείρει τον τοκετό.

Εάν ο τοκετός σας δεν ξεκινά φυσικά, αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να προκαλέσετε τοκετό και θα διαστέλλουν τον τράχηλο για να σας βοηθήσουν με τον τοκετό. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τον τοκετό φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ερευνήσετε το τσάι από φύλλα βατόμουρου , το οποίο είναι ένα βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης που είναι εξαιρετικό για την τόνωση του τοκετού. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν τα καταναλώσετε.

Τύποι Παράδοσης

Ναι, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γεννήσετε ένα παιδί, κολπικά είναι μόνο ένας τύπος. Ακόμα και οι κολπικοί τοκετοί έχουν τύπους (άψυχα, το ξέρω). Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα μπορούσατε να επιλέξετε για να γεννήσετε το παιδί σας.

Φυσική παράδοση

Φυσικός τοκετός είναι όταν γεννάτε ένα μωρό φυσικά (και φυσικά, κολπικά) αλλά χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια, όπως η επαγωγή. Ξεκινάτε τη διαδικασία του τοκετού και τις συσπάσεις φυσικά και δεν παίρνετε τη βοήθεια αναισθησίας όπως η επισκληρίδιος και γεννάτε το μωρό εντελώς φυσικά.

Συνήθως βλέπουμε σε ταινίες και εκπομπές να γεννούν γυναίκες, ξαπλωμένες σε μια καρέκλα τοκετού και σπρώχνοντας επιθετικά με τα πόδια σηκωμένα. Αυτός είναι ένας τρόπος για να γεννήσετε. Ωστόσο, δεν γεννούν όλες οι γυναίκες με αυτόν τον τρόπο, μερικές έχουν επίσης έναν τοκετό οκλαδόν ή τοκετό στο νερό .

Κολπικός Τοκετός

Ο κολπικός τοκετός είναι επίσης φυσικός, ως ένα βαθμό. Σημαίνει ότι επιλέξατε να γεννήσετε κολπικά, αλλά μπορεί να έχετε λάβει επιπλέον βοήθεια με τη μορφή πρόκλησης τοκετού ή ίσως αναισθησίας όπως η επισκληρίδιος. Μπορείτε να επιλέξετε μια γέννα με οκλαδόν ή τοκετό στο νερό, αλλά ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας πει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Υποβοηθούμενος Κολπικός Τοκετός

Ένας υποβοηθούμενος κολπικός τοκετός είναι όταν γεννάτε το μωρό σας κολπικά, αλλά παρέχεται κάποια επιπλέον βοήθεια, όπως η χρήση κενού ή λαβίδας για να βοηθήσετε να τραβήξετε το μωρό έξω. Αυτό συμβαίνει συνήθως εάν έχετε τοκετό για πολύ καιρό, εάν ο τοκετός δεν προχωράει ή εάν εσείς ή το μωρό δείχνετε σημάδια άγχους και κόπωσης.

Τοκετός με καισαρική τομή (καισαρική τομή)

Πολλές φορές, υπάρχουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή μπορεί να μην φθάσετε στον τοκετό για κάποιο λόγο ή τον άλλο, ακόμη και μετά την επαγωγή. Εάν συμβεί αυτό ή εάν υπάρχουν άλλα προβλήματα, όπως η μη σταθερότητα των ζωτικών στοιχείων του μωρού, κ.λπ.… Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να κάνετε καισαρική τομή.

Η καισαρική είναι βασικά μια χειρουργική επέμβαση , κατά την οποία ο μαιευτήρας σας θα κάνει χειρουργικές τομές στην κοιλιά και τη μήτρα σας και θα βγάλει το μωρό από την κοιλιά σας. Θα σας ράψουν αφού βγάλουν το μωρό έξω.

Κολπικός τοκετός μετά από καισαρική τομή (VBAC)

Ο λόγος για τον οποίο το VBAC κατηγοριοποιείται ως ξεχωριστός τύπος και δεν ονομάζεται απλώς κολπικός τοκετός είναι ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν ο πρώτος τοκετός ήταν καισαρική τομή, τότε δεν μπορείτε να κάνετε κολπικό τοκετό, θα μπορούσατε να γεννήσετε μόνο μέσω C- Ενότητα.

Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Ναι, πολλοί άνθρωποι που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή στο πρώτο τους μωρό, μπορεί να κάνουν άλλη καισαρική τομή, αλλά υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κάνει VBAC και έχουν γεννήσει μωρά με ασφάλεια.

Μετά τη γέννηση

Μόλις ετοιμάζεστε για τον τοκετό, τότε είναι απλώς θέμα χρόνου, υπομονής και αντοχής μέχρι να δείτε τον μικρό εσάς για τον οποίο αντιμετωπίσατε τόσες δοκιμασίες. Στην περίπτωση του κολπικού τοκετού, αφού γεννήσετε και καθαριστείτε, είστε έτοιμοι να γνωρίσετε το μωρό σας.

Ωστόσο, οι γυναίκες που έχουν υποστεί καισαρική τομή μπορεί να νιώθουν νωθρότητα λόγω της επίμονης αναισθησίας, αλλά αυτό εξαφανίζεται συνήθως μέσα σε λίγες ώρες. Οι γυναίκες που έχουν υποστεί καισαρική τομή μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν κάποια διαφορετικά πρωτόκολλα από εκείνες που έκαναν κολπικό τοκετό, και ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας ενημερώσει για αυτές τις λεπτομέρειες.

Η ιστορία της γέννησής μου

Η ιστορία γέννησης του πρωτότοκου μου ήταν πολύ πιο περιπετειώδης από τη δεύτερη. Κατά τη διάρκεια της πρωτότοκης μου, αντιμετώπισα πόνους πρόωρου τοκετού, οι οποίοι εμφανίστηκαν στον 8ο μήνα μου. Ο γυναικολόγος μου μου έκανε τις απαραίτητες θεραπείες και με έβαλαν σε ανάπαυση και έγινα καλύτερα σε χρόνο μηδέν.

Μου δόθηκε μια ημερομηνία λήξης που δίνεται σε όλες τις γυναίκες, είναι η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού του μωρού. Δεν είναι πέτρινο, ώστε το μωρό να μπορεί να έρθει νωρίτερα ή αργότερα από το ραντεβού. Ωστόσο, είναι γύρω από την ημερομηνία λήξης σας που θα γίνουν τα γενέθλια του μωρού σας.

Έτσι, έφτασα στο τέλος του 9ου μήνα και δεν έγινε τίποτα. Δεν ένιωσα καν τον Μπράξτον Χικς τόσο έντονα, για να είμαι ειλικρινής, και καθώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία, δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε. Ο 9ος μου μήνας έκλεισε χωρίς πόνους στον τοκετό, δεν είχα χάσει καν το βύσμα βλέννας που είναι ένα συνηθισμένο σημάδι ότι ο τράχηλός σας είναι έτοιμος.

Έτσι, καθώς η ημερομηνία τοκετού πλησίαζε και το μωρό δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται να βγει, ο γιατρός μου συνέστησε να πάω για επαγωγή. Συμφώνησα και έτσι στην ημερομηνία λήξης πήγα και εισήχθηκα στο γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου για να προκληθώ και να διεγερθεί ο τοκετός μου.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο γιατρός ήταν ένα σκούπισμα μεμβράνης. Πιστέψτε με, είναι απαίσιο. Είχα διαβάσει γι ‘αυτό και οι άνθρωποι έλεγαν ότι είναι άβολο και αγόρι, μήπως υποβάθμισαν τα συναισθήματά τους. Πονάει. Πονάει εντελώς. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι εντελώς άβολο να το κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση, η μεμβράνη δεν ξεκίνησε να ανοίγει, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επαγωγή του τοκετού χρησιμοποιώντας ορμονικά τζελ. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία δεν έδωσε αποτελέσματα.

Η τρίτη επιλογή ήταν να λάβω ορμόνες μέσω IV, και αποφάσισα να το κάνω, καθώς βρισκόμουν ήδη στο νοσοκομείο για περισσότερες από 10 ώρες και αντιμετώπιζα κάποιες δυσκολίες.

Κανένα πραγματικός πόνος δεν έδειξε να εμφανίζεται – μόνο μια ελαφριά αίσθηση ενόχλησης. Ο γυναικολόγος μου με ενημέρωσε ότι αυτό ονομάζεται “αποτυχημένη επαγωγή”, δηλαδή η προσπάθεια επαγωγής του τοκετού δεν είχε αποτέλεσμα.

Ήδη είχα εξαντληθεί από την ημέρα που πέρασα, και επιπλέον, το μωρό άρχισε να δείχνει σημάδια άγχους, επομένως ο γιατρός μου πρότεινε να υποβληθώ σε καισαρική τομή. Παρόλο που φοβόμουν την ιδέα, συμφώνησα επειδή προτιμούσα να αντιμετωπίσω ράμματα στην κοιλιά μου παρά στο κάτω μέρος.

Η καισαρική τομή ήταν μια θολή εμπειρία, καθώς υποβλήθηκα σε ραχιαία αναισθησία και δεν αισθανόμουν πολύ. Ήμουν νευρικός καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά γενικά δεν αισθανόμουν πόνο. Δεν αισθάνθηκα τίποτα. Ήμουν επίσης απναισθησιά μέσα στη συναισθηματική μου κατάσταση, θυμάμαι να προσευχόμαι και να μιλάω καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, και μετά τα ράμματα μου μεταφέρθηκαν σε ένα δωμάτιο ανάρρωσης. Στη συνέχεια, συνάντησα τον σύντροφό μου και το μωρό μας. Θυμάμαι ότι δεν είχα ιδιαίτερα συναισθήματα ακόμη, καθώς ήμουν ακόμη επηρεασμένος από την αναισθησία.

Ωστόσο, όταν αυτή η επηρεαστικότητα πέρασε, τα μητρικά συναισθήματα έσπευσαν και αγκαλιές και φιλιά ακολούθησαν.

Όταν έμεινα ξανά έγκυος για δεύτερη φορά, συζήτησα τις επιλογές τοκετού με τον γιατρό μου και αποφάσισα να κάνω μια προαιρετική καισαρική τομή αντί για

συμπέρασμα

Η διαδικασία του τοκετού ενός παιδιού, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε, είναι δύσκολη. Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο. Ξέρετε όμως τι είναι ακόμα πιο δύσκολο από τον τοκετό; Μεγαλώνοντας ένα παιδί.

Εργασία και παράδοση: Μια ταραχώδης βόλτα

Το να μεγαλώσεις ένα παιδί και να εμφυσήσεις ήθος και ηθική, να το εκπαιδεύσεις, να το ταΐσεις και να του μάθεις ανθρωπιά είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να σπρώξεις ένα μωρό από μέσα σου. Αλλά μάντεψε, βλέπω γυναίκες να το κάνουν από την αρχή του χρόνου, μέχρι σήμερα και μέχρι την τελευταία μέρα.

Και για αυτό, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο αξίζουν ένα τεράστιο χειροκρότημα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top