Raspberry Leaf Tea

Μπορεί το τσάι από φύλλα βατόμουρου να προκαλέσει κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Rate this post

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης βρίσκεται σε άνοδο στις μέρες μας. Είναι ένα ρόφημα που είναι εναλλακτική στα καφεϊνούχα ποτά όπως το τσάι ή ο καφές. Το βιολογικό τσάι είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη και έχει φυσικά συστατικά όπως λουλούδια ή φύλλα.

Η καφεΐνη είναι καλύτερο να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των υψηλών επιπέδων τανίνης που παρεμποδίζουν την κατανάλωση σιδήρου στο σώμα. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ευημερία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς ο σίδηρος είναι απαραίτητος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πολλές γεύσεις και μείγματα είναι διαθέσιμα στο βιολογικό τσάι. Οι επιλογές που κυμαίνονται από μελιτοειδή έως τζίντζερ και φύλλα βατόμουρου είναι πολλές.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης , όχι μόνο είναι καταπραϋντικό, αλλά σας προσφέρει πολλές ευκολίες, όπως σας βοηθά να καταπολεμήσετε την πρωινή ναυτία, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σώμα και πολλά άλλα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αποτυχίες όταν πρόκειται για την κατανάλωση βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανεπαρκής έρευνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του βιολογικού τσαγιού
 • διάρροια
 • πιθανότητες αποβολής από μη έγκαιρη χρήση
 • κράμπες

Τι είναι οι κράμπες;

Οι κράμπες είναι ξαφνικές , ακούσιες συστολές ή σπασμοί των μυών σε μια εντοπισμένη περιοχή του σώματος. Οι κράμπες είναι αυτό που θα ονομάζατε ξαφνικό σφίξιμο των μυών οποιουδήποτε μέρους του σώματος που προκαλεί πόνο και δυσφορία.

Οι κράμπες είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι και μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Οι κράμπες είναι πιο συχνές στα πόδια, την κνήμη και την περιοχή του στομάχου.

Όταν εμφανιστεί μια κράμπα, θα έχετε μια έναρξη μυϊκής σύσφιξης που είναι συνήθως επώδυνη και νιώθετε ότι κάποιος τρυπάει κάτι μέσα, θα παραμείνει για ένα λεπτό ή μερικά λεπτά και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί. Συνήθως, οι κράμπες συμβαίνουν κατά διαστήματα ή θα μπορούσαν να είναι και μεμονωμένα.

Οι κράμπες είναι αρκετά συχνές στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνήθως αισθάνονται σαν πόνος περιόδου στην αρχή.

Τι προκαλεί κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι κράμπες είναι ένα κοινό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συμβαίνουν σποραδικά σε διάφορες φάσεις της εγκυμοσύνης. Μπορεί να αισθάνεστε κράμπες σε κάθε στάδιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, κάτι που συνήθως δεν αποτελεί ένδειξη κινδύνου, καθώς συμβαίνει ήπιες κράμπες.

Εικόνα από την οικογένεια Verywell

Πρώτο τρίμηνο

Οι κράμπες είναι συχνές κατά το πρώτο τρίμηνο για διάφορους λόγους. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι:

 1. Εμφύτευση – Η εμφύτευση γίνεται αφού το ωάριο γονιμοποιηθεί από το σπέρμα. Κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης, το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας και στη συνέχεια αρχίζει να αναπτύσσεται. Κατά τη φάση της εμφύτευσης, είναι σύνηθες να έχουμε ελαφρές κράμπες μαζί με φούσκωμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ελαφριά αιμορραγία.
 2. Ορμονικές αλλαγές – Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα περνά από μια σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών αλλαγών. Οι ορμόνες στο σώμα σας αλλάζουν και αυξάνονται προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες εξελίξεις που συμβαίνουν μέσα. Μια κοινή παρενέργεια αυτών των ορμονικών αλλαγών είναι οι ελαφριές κράμπες.
 3. Μήτρα που μεγαλώνει – Η μήτρα σας θα αρχίσει να μεγαλώνει και θα κάνει άλλες σωματικές προσαρμογές και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κράμπες.

Δεύτερο τρίμηνο

Μπορεί να αισθανθείτε κράμπες κατά το δεύτερο τρίμηνο λόγω:

 1. Αυξανόμενη μήτρα – Η μήτρα επεκτείνεται συνεχώς μαζί με το αναπτυσσόμενο μωρό σας. Όταν η μήτρα επεκτείνεται, μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση κράμπας μέσα.
 2. Πόνος στρογγυλών συνδέσμων – Ο πόνος των στρογγυλών συνδέσμων είναι συχνά η βασική αιτία της κράμπας σε αυτή τη φάση. Όταν το σώμα σας φτάνει στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης, οι μύες σας γύρω από τη λεκάνη και τη βουβωνική χώρα αρχίζουν να χαλαρώνουν προκειμένου να προετοιμαστεί το σώμα για τον τοκετό. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να νιώσετε ελαφρές κράμπες.

Τρίτο Τρίμηνο

Οι κράμπες εμφανίζονται σποραδικά και στο τρίτο τρίμηνο. Οι λόγοι είναι:

 1. Braxton Hicks – Braxton Hicks είναι ψευδείς πόνοι που θα αρχίσετε να παθαίνεις από τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα αρχίζει να σας προετοιμάζει για τον τοκετό. Το Braxton Hicks αισθάνεται σαν κοιλιακή κράμπα και συνήθως υποχωρεί σε λίγα λεπτά.
 2. Τοκετός – Η αρχή του τοκετού ξεκινά με πόνο που μοιάζει με κράμπες που σταδιακά εντείνεται και μετατρέπεται σε πόνους τοκετού.

Είναι οι κράμπες ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι κράμπες θεωρούνται γενικά ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, μερικές φορές οι κράμπες είναι επίσης σημάδι συναγερμού, συνήθως στο πρώτο τρίμηνο.

Εάν οι κράμπες σας είναι έντονες και ρυθμικές, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα επικίνδυνο σημάδι και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης γιατί μερικές φορές, οι κράμπες μπορεί να είναι σημάδι αποβολής.

Μπορεί το τσάι από φύλλα βατόμουρου να προκαλέσει κράμπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το τσάι από φύλλα βατόμουρου είναι ένα από τα πολλά βιολογικά μείγματα τσαγιού εγκυμοσύνης που είναι άμεσα διαθέσιμα. Το τσάι από φύλλα βατόμουρου είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών και συνήθως συνιστάται για χρήση στο τέλος της εγκυμοσύνης σας, καθώς διεγείρει τον τοκετό.

Αυξάνει τη ροή του αίματος στη μήτρα, ενισχύει τους μύες και δίνει ώθηση στις συσπάσεις, κάτι που βοηθά στην εκκίνηση του τοκετού.

Ωστόσο, το τσάι από φύλλα βατόμουρου, δεν πρέπει να καταναλώνεται καθόλου κατά την πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης σας, καθώς η αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα μπορεί να αυξήσει τις συσπάσεις και να προκαλέσει σοβαρές κράμπες και διάρροια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποβολή.

Το τσάι από φύλλα βατόμουρου όταν καταναλώνεται στην πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει κράμπες και άλλα σοβαρά προβλήματα.

συμπέρασμα

Τα βιολογικά τσάγια εγκυμοσύνης είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και είναι απολύτως φυσικά προερχόμενα, επομένως δεν πρέπει να ενέχουν πάρα πολλούς κινδύνους. Ωστόσο, όπως όλα τα πράγματα, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, καθώς η υπερβολική δόση οτιδήποτε μπορεί να είναι επιβλαβής για εσάς και το μωρό.

Το άλλο πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι θα πρέπει να είστε καλά ενημερωμένοι για τα διάφορα διαθέσιμα μείγματα τσαγιού και ποιο τσάι να χρησιμοποιείτε πότε. Αυτό είναι το μόνο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τα βιολογικά τσάγια, πότε να πιείτε ποιο.

Για παράδειγμα, το τσάι από φύλλα βατόμουρου ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται στο αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης και θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο στο τέλος όταν θέλετε να τονώσετε τον τοκετό.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τα διαφορετικά τσάγια και δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο να πιείτε πότε ή αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να αλλάζετε διαφορετικές γεύσεις, το καλύτερο θα ήταν να προτιμήσετε αυτά που μπορείτε να πίνετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. , όπως το τσάι rooibos ή το τσάι honeybush .

Τα βιολογικά τσάγια είναι υπέροχα για εσάς και είναι ευεργετικά, απλά πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές και τις δυνατότητες του καθενός.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top