Ποια είναι τα οφέλη του βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης

Ποια είναι τα οφέλη του βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης

Rate this post

Οι πότες τσαγιού αναρωτιούνται συχνά ποια είναι τα οφέλη του βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης και αν αξίζει πραγματικά να αλλάξετε τις συνήθειες κατανάλωσης τσαγιού.

Για να είμαι ακριβής, ναι.

Τι είναι το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης;

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης , ή όπως το αποκαλούν συνήθως, τσάι από βότανα, είναι μία από τις πολυάριθμες παραλλαγές τσαγιού που διατίθενται στην αγορά, όπως μαύρο τσάι, πράσινο τσάι, τσάι matcha, τσάι oolong, τσάι τσαγιού κ.λπ.

Το τσάι είναι βασικό ρόφημα σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι το παίρνουν για πρωινό, ως απογευματινό τσάι, τα βράδια με σνακ, μετά το δείπνο και οτιδήποτε άλλο. Το τσάι είναι ένα ρόφημα που, σε αντίθεση με κανένα άλλο, είναι βαθιά αναμεμειγμένο με την κουλτούρα πολλών κοινωνιών.

Εικόνα από 
το Western Immortal

Θα δείτε ανθρώπους να συναντιούνται σε ένα απογευματινό τσάι ή να έχουν κοινόχρηστες συναντήσεις για ένα φλιτζάνι τσάι, πολλές χώρες έχουν τον τρόπο να ζητούν από τους καλεσμένους τους να έρθουν για ένα φλιτζάνι τσάι. Αυτό είναι πόσο σημαντικό είναι το τσάι για τους ανθρώπους.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι μανιώδεις λάτρεις του τσαγιού και είναι τόσο συνηθισμένοι να καταναλώνουν τσάι κάθε μέρα που αν δεν πάρουν το τσάι τους, τείνουν να γίνουν πραγματικά εκκεντρικοί. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι αν δεν παίρνουν τσάι σύμφωνα με τη ρουτίνα, καταλήγουν πιο θυμωμένοι, και μερικοί παραπονιούνται ακόμη και για πονοκεφάλους.

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, δεν είναι. Το τσάι μπορεί να δημιουργήσει έναν εθισμό και οι άνθρωποι μπορούν να εθιστούν σε αυτό. Λοιπόν, αυτό που σε κάνει να εθιστείς σε αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα το ίδιο το τσάι, αλλά μια χημική ένωση στο τσάι που ονομάζεται καφεΐνη.

Κατανάλωση καφεΐνης στην εγκυμοσύνη

Η καφεΐνη είναι ένα φυσικό διεγερτικό και χημικό που υπάρχει φυσικά στο τσάι. Το να είσαι διεγερτικό σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι ενεργοποιημένος και μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση γρήγορης ανάληψης. Η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να οδηγήσει σε χημικές αλλαγές στον εγκέφαλό σας, να δημιουργήσει εξάρτηση και να οδηγήσει σε συμπτώματα στέρησης εάν δεν λαμβάνετε την κανονική σας δόση.

Η καφεΐνη είναι αβλαβής από μόνη της, και αν δεν κάνετε υπερβολική δόση καφεΐνης και δεν καταναλώνετε πολύ τσάι, αυτό είναι απολύτως εντάξει. Ωστόσο, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν μείνετε έγκυος.

Εγκυμοσύνη και καφεΐνη δεν πάνε καθόλου μαζί. Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να περιορίζουν την πρόσληψη καφεΐνης επειδή η καφεΐνη είναι επιβλαβής για το μωρό που βρίσκεται μέσα.

Η καφεΐνη δημιουργεί πολλά προβλήματα στο αναπτυσσόμενο έμβρυο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας. Οι ειδικοί προτείνουν ότι περίπου 2 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα είναι υπεραρκετά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γιατί πρέπει να πίνω βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το βιολογικό τσαγάκι της εγκυμοσύνης είναι σαν μια πολύ καλή ιδέα όταν είσαι μωροφάναρο στη μικρή κοιλιά της μαμάς. Αν συνήθως πίνεις τσάι, αλλά φοβάσαι ότι η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωράκι σου, το βιολογικό τσαγάκι είναι η καλύτερη επιλογή.

Το βιολογικό τσαγάκι είναι φτιαγμένο από φυτά και δεν έχει καθόλου καφεΐνη. Είναι πολύ ασφαλές και καλό για εσένα και το μικρό σου.

Οφέλη βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ταξίδι της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή της και αυτή η περίοδος απαιτεί τη μέγιστη προσοχή στο σώμα και το μυαλό της. Είναι μια στιγμή που πρέπει να καλύψετε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του σώματός σας και να ανανεωθείτε με οτιδήποτε υγιεινό.

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης είναι μια ανέκδοτη επιλογή και χρησιμοποιείται ευρέως σε κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Ναι, δεν έχει γίνει αρκετή ιατρική έρευνα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους αυτών των τσαγιών, αλλά οι γυναίκες το χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές μάρκες που έχουν λάβει έγκριση από τον FDA πριν τα πουλήσουν σε έγκυες γυναίκες και πρέπει να έχουν κάνει την έρευνά τους πριν λάβουν άδεια.

Το τσάι εγκυμοσύνης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του κανονικού τσαγιού ή καφέ και, εάν καταναλώνεται με μέτρο, παρέχει πολλά οφέλη στις έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είτε πρόκειται για το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο.

Υπάρχουν διάφορα μείγματα τσαγιού που μπορείτε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια των διαφορετικών φάσεων του ταξιδιού σας, απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιο μείγμα θα χρησιμοποιήσετε πότε.

Πρώτο τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο , που είναι η αρχή του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας φέρνει τις δικές του ενοχλήσεις, όπως πρωινή αδιαθεσία, φούσκωμα κ.λπ. Μερικά από τα οφέλη που προσφέρει το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι:

 • Βοηθά στην καταπολέμηση της πρωινής ναυτίας
 • Μειώνει τη ναυτία και τον έμετο
 • Ενισχύει την ανοσία
 • Βοηθά στο φούσκωμα

Τσάι για το πρώτο τρίμηνο

Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σας είναι το τσάι τζίντζερ , το τσάι rooibos και το τσάι honeybush.

Δεύτερο τρίμηνο

Το δεύτερο τρίμηνο είναι όταν η εγκυμοσύνη σας είναι σε πλήρη εξέλιξη και το σώμα σας έχει αρχίσει να δείχνει το χτύπημα. Αυτό το τρίμηνο έχει τις δικές του ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μερικά από τα οφέλη που μπορείτε να έχετε με το βιολογικό τσάι είναι:

 • Ελέγξτε την καούρα και την οξύτητα
 • Βοηθά στην πέψη
 • Ελέγχει την αρτηριακή πίεση
 • Αυξάνει την ανοσία

Τσάι για το δεύτερο τρίμηνο

Οι επιλογές που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου σας είναι το τσάι μέντας , το τσάι rooibos ή το τσάι honeybush .

Τρίτο Τρίμηνο

Το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού σας είναι το τρίτο τρίμηνο . Η φυσική σας εμφάνιση μπορεί να έχει αλλάξει μέχρι τώρα και τώρα έχετε ένα υγιές εξόγκωμα. Αυτή είναι η περίοδος που το άγχος και η ανησυχία είναι στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών. Μερικά οφέλη που θα μπορούσατε να έχετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι:

 • Βοηθά στη θεραπεία του άγχους
 • Ηρεμεί τα νεύρα σας
 • Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα
 • Διεγείρει τον τοκετό

Τσάι για το Τρίτο Τρίτο Τρίμηνο

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σας, το τσάι χαμομηλιού θα σας βοηθήσει πάρα πολύ καθώς θα χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό σας. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, όταν θέλετε να ξεκινήσει ο τοκετός , θα πρέπει να καταναλώνετε τσάι από φύλλα βατόμουρου καθώς βοηθά στην τόνωση του τοκετού.

Μετά τον τοκετό

Μετά τον τοκετό είναι ο χρόνος μετά τη γέννηση του μωρού σας. Το τσάι εγκυμοσύνης είναι χρήσιμο και σε αυτή τη φάση. Βοηθά με:

 • Γαλουχιά
 • Βοηθά στη δυσκοιλιότητα
 • Βοηθά στην ανακούφιση των αερίων και του μετεωρισμού

Τσάι για τον τοκετό

Εάν βρίσκεστε στη φάση μετά τον τοκετό σας, έχετε αέρια και αναζητάτε επίσης πράγματα που θα σας βοηθήσουν να γαλακτοποιήσετε και να παράγετε γάλα, η προτιμώμενη επιλογή σας είναι το τσάι μάραθου καθώς βοηθά με την αέρια και είναι διεγερτικό της γαλουχίας.

Είναι επιβλαβές το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης;

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης δεν είναι κακό για το μωρό. Είναι φτιαγμένο από φυσικά πράγματα και δεν βλάπτει. Αλλά πρέπει να προσέχεις πριν το πιείς.

Πρώτον, αυτό το τσάι δεν έχει πολλές μελέτες. Ναι, άνθρωποι το πίνουν παντού, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές ερευνητικές εργασίες που να λένε αν είναι καλό ή όχι. Κάνουν μελέτες, αλλά δεν έχουν αρκετά δείγματα για να ξέρουμε αν είναι ασφαλές, και κατά την εγκυμοσύνη, πρέπει να είσαι σίγουρος πριν το πιείς.

Είναι επιβλαβές το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης;
Εικόνα από 
την American Pregnancy Association

Επιπλέον, πρέπει να κάνεις τη δική σου έρευνα πριν πιείς αυτό το τσάι. Για παράδειγμα, το τσάι από φύλλα βατόμουρου είναι για να δώσει δύναμη στον τοκετό και δεν πρέπει να το πιεις αν είσαι εγκυμονούσα, γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Άρα, πρέπει να είσαι σίγουρος αν αυτό το τσάι είναι καλό για αυτή την περίοδο ή όχι.

Όχι όλα τα τσάγια έχουν έγκριση από τον FDA. Τα βιολογικά τσάγια για την εγκυμοσύνη που έχουν έγκριση είναι πιο ασφαλή, γιατί έχουν διεξάγει έρευνα και έχουν άδεια να τα πουλήσουν σε εγκύες γυναίκες, για να είναι σίγουροι ότι είναι κατάλληλα.

Ωστόσο, δεν όλες οι εταιρείες έχουν έγκριση, οπότε πρέπει να ελέγξεις αν το μείγμα που χρησιμοποιείς είναι εξουσιοδοτημένο.

Επίσης, μπορεί να είναι επικίνδυνο αν το πιείς σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό ισχύει για όλα, αν και το βιολογικό τσάι δεν μπορεί να κάνει διαφορά εδώ.

συμπέρασμα

Το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης είναι μια ασφαλής εναλλακτική λύση στα ροφήματα με καφεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρέχει θρέψη με διακριτικές γεύσεις και αποδεικνύεται ευεργετικό για το σώμα και το μυαλό σας. Απλώς φροντίστε να το καταναλώνετε με μέτρο, περίπου 1-2 φλιτζάνια την ημέρα, και βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από μια αξιόπιστη πηγή. Με αυτόν τον τρόπο, το βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης δεν πρέπει να αποδειχθεί καθόλου επιβλαβές.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top