Ποιες είναι οι παρενέργειες του Maternity Belly Band;

Rate this post

Η φάση της εγκυμοσύνης είναι μια όμορφη φάση στη ζωή μιας γυναίκας. Το να είσαι έγκυος δεν αλλάζει μόνο τη ζωή αλλά και διαφωτιστικό. Η αίσθηση του να κουβαλάς ένα μωρό στην κοιλιά σου για εννέα μήνες και μετά να φέρνεις έναν ολόκληρο άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο είναι απλά σουρεαλιστική.

Είναι οι γυναίκες ανασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι άνθρωποι λένε ότι η μητρότητα είναι μια φάση που μόνο αν την βιώσει κάποιος, μπορεί να την κατανοήσει. Οι γυναίκες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν τα μωρά τους, είτε έχουν γεννηθεί είτε βρίσκονται μέσα τους. Είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του εαυτού τους και των μωρών τους.

Είναι συνηθισμένο να αισθάνεται κανείς ανασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν ανασφάλεια για όλα, για τον εαυτό τους, τους ανθρώπους γύρω τους και, πάνω απ’ όλα, για το μωρό που κουβαλούν μέσα τους.

Έχουν το φυσικό ένστικτο να προστατεύουν το μωρό τους, και αυτό τις καθιστά διστακτικές και ανασφαλείς για κάθε απόφαση.

Αυτό είναι το λόγος πολλές γυναίκες επιλέγουν να επενδύσουν σε κορδέλες εγκυμοσύνης για να αισθάνονται άνετες και υγιείς, με σκοπό να φέρουν ένα υγιές μωρό στον κόσμο.

Οι ανησυχίες τους είναι δικαιολογημένες και δεν πρέπει να κρίνονται, γιατί πάντα θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προϊόντων που χρησιμοποιούν.

Παρενέργειες από τη χρήση κορδονιών μητρότητας

Οι κορδέλες για την κοιλιά εγκυμοσύνης, παρόλο που είναι ασφαλείς και συνιστώνται από γιατρούς σε όλο τον κόσμο, έχουν όντως συνδεδεμένες συγκεκριμένες πλάτες. Τα μειονεκτήματα δεν είναι μοιραία για τις γυναίκες ή τα μωρά τους, αλλά μπορεί να είναι ένας λόγος για δυσφορία και υπάρχει μια ζοφερή πιθανότητα να προκαλέσει επιπλοκές.

Μερικές από τις πιο κοινές παρενέργειες της χρήσης ταινιών μητρότητας είναι:

Μυϊκή αδυναμία

Μία από τις πιο κοινές παρενέργειες της χρήσης ταινιών μητρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η υπερβολική χρήση τους. Οι γυναίκες συχνά φορούν τις κορδέλες συνεχώς και αυτό, μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική εξάρτηση και αν χρησιμοποιηθεί για παρατεταμένες περιόδους, να προκαλέσει αποδυνάμωση των κοιλιακών μυών καθώς συνηθίζουν στην τεχνητή συμπίεση και υποστήριξη.

Λύση

Μην φοράτε την κοιλιακή ζώνη για παρατεταμένες ώρες. 2-3 ώρες συνεχόμενα είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα για να φορέσετε το συγκρότημα.

Δυσπεψία & Καούρες

Οι κορδέλες για την κοιλιά είναι ένας ασφαλής τρόπος για να ασκήσετε συμπίεση στην κοιλιά σας, αλλά με αυτόν τον τρόπο, εάν φοράτε τη ζώνη για μεγάλο χρονικό διάστημα ή πολύ σφιχτά, θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στα όργανά σας και θα μπορούσε να προκαλέσει δυσπεψία και καούρα .

Λύση

Δοκιμάστε να φορέσετε το λουράκι που σας ταιριάζει τέλεια, αλλά δεν είναι πολύ στενό.

Συστημένη ροή αίματος

Φορώντας πολύ σφιχτά την κοιλιακή ζώνη ή χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή ζώνη για εσάς, θα μπορούσατε να περιορίσετε τη ροή του αίματος σας. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα που ρέει μέσα από τις φλέβες σας δυσκολεύεται να περάσει και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση και ζάλη.

Λύση

Αγοράστε μια ζώνη για την κοιλιά που είναι του μεγέθους σας (οι πίνακες μεγεθών δίνονται συνήθως σε ιστότοπους) και μην αγοράζετε μια ζώνη που είναι πολύ μικρή για εσάς.

Ασφυξία

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη παρανόηση ότι η χρήση κορδονιών για την κοιλιά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του μωρού σας. Αν και αυτή η αντίληψη είναι εντελώς εσφαλμένη και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ότι το μωρό σας μπορεί να πνιγεί (καθώς τα μωρά προστατεύονται ασφαλώς και είναι βαθιά ενσωματωμένα στην κοιλιά σας, κάτω από πολλά στρώματα), είναι δυνατόν εσείς να αντιμετωπίσετε κίνδυνο.

Οι κορδέλες για την κοιλιά διατίθενται συνήθως σε διάφορα μεγέθη, και μερικές φορές, εάν κάποιοι χρησιμοποιήσουν λανθασμένο μέγεθος ή προσαρμόσουν το λουρί υπερβολικά σφιχτά, μπορεί να αισθανθείτε ασφυξία λόγω του περιορισμού. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν ζείτε σε ζεστό και υγρό κλίμα και φοράτε την κοιλιά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια ζεστή ημέρα.

Λύση

Προσπαθήστε να μην φοράτε στενή ζώνη για την κοιλιά. Εάν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, θα μπορούσατε να παραλείψετε το συγκρότημα για λίγο και αν αρχίσετε να αισθάνεστε δέρμα, βγάλτε το λουράκι της κοιλιάς.

Δερματική ενόχληση

Οι γυναίκες που ιδρώνουν πολύ και συνήθως εκείνες που ζουν σε ζεστά κλίματα, συχνά παραπονιούνται ότι φορώντας μια ζώνη για την κοιλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί ερεθισμό του δέρματος, τριβή και πόνο στο δέρμα λόγω της παρατεταμένης χρήσης των κορδονιών για την κοιλιά.

Λύση

Ο ιδανικός τρόπος για να προστατευτείτε από τον ερεθισμό του δέρματος είναι να αγοράσετε μια ζώνη για την κοιλιά που είναι από ελαφρύ και αναπνεύσιμο ύφασμα.

συμπέρασμα

Αγαπητές κυρίες, οι ερωτήσεις και το άγχος σας σχετικά με το μωρό σας δεν πρέπει να κρίνονται. Αυτό δείχνει απλώς ότι είστε μια προστατευτική μαμά και πρόθυμη να κάνετε το παραπάνω μίλι για την ασφάλεια σας και του μωρού σας.

Έχετε κάθε δικαίωμα να ρωτήσετε για τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για την ασφάλειά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κορδέλες για την κοιλιά εγκυμοσύνης έχουν τις συστάσεις των γιατρών ότι είναι ασφαλείς.

Ο μόνος κανόνας είναι, να τα χρησιμοποιείτε για μια-δυο ώρες σε τέντωμα, και να μην τα χρησιμοποιείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να πάρετε μια ζώνη για την κοιλιά που είναι του μεγέθους σας.

Ακολουθώντας αυτά τα βασικά βήματα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κορδέλες της κοιλιάς στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και θα παρατηρήσετε ότι με την τακτική χρήση αυτών των κορδονιών, οι πόνοι στην πλάτη σας μειώνονται και θα έχετε μεγάλη ευκολία να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top