Προ-Εγκυμοσύνη: Να είσαι ή να μην είσαι, αυτό είναι το ζητούμενο

Rate this post

Κάθε ταξίδι εγκυμοσύνης ξεκινά με το στάδιο πριν την εγκυμοσύνη. Η προ εγκυμοσύνης δεν θεωρείται καν στάδιο, αν το δεις, γιατί είναι το στάδιο στο οποίο δεν είσαι έγκυος, οπότε θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή σου, τεχνικά.

Ωστόσο, ο τρόπος που βλέπουμε την προ εγκυμοσύνης είναι το στάδιο όπου προσπαθείτε να συλλάβετε ένα παιδί. Είναι συνώνυμο με τη λέξη «προ-σύλληψη». Εδώ μιλάμε για όλες τις διαφορετικές πτυχές της προ της εγκυμοσύνης.

Ποιο είναι το στάδιο πριν την εγκυμοσύνη;

Το προ της εγκυμοσύνης στάδιο είναι η χρονική περίοδος που δεν είστε έγκυος, αλλά θέλετε να κάνετε παιδί. Ο λόγος για τον οποίο μιλάμε για αυτό ως φάση είναι επειδή η προ εγκυμοσύνης δεν είναι οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή σας, είναι ένα συγκεκριμένο στάδιο όπου ψάχνετε να συλλάβετε ή σκέφτεστε αν θα θέλατε να αποκτήσετε μωρό.

Πρέπει να μείνω έγκυος;

Αυτό είναι ένα μόνιμο ερώτημα στο μυαλό των γυναικών, εάν προσπαθείτε να συλλάβετε για πρώτη φορά, εάν έχετε ήδη παιδιά, αν αγαπάτε τα παιδιά ή ίσως τα αγαπά ο σύντροφός σας ή αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να γευτείτε τη μητρότητα.

Οι άνθρωποι δεν κάνουν πραγματικά δύο σκέψεις για την εγκυμοσύνη, εννοώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, σωστά; Η «διαδικασία» που ακολουθεί για να μείνεις έγκυος φαίνεται διασκεδαστική, οπότε ίσως και η εγκυμοσύνη να ήταν εύκολη. Τελικά, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο το έχουν, και οι περισσότερες το έχουν πολλές φορές, οπότε πόσο δύσκολο θα μπορούσε να είναι;

Αυτή είναι συχνά η νοοτροπία πολλών γυναικών που δεν είχαν αποκτήσει μωρά στο παρελθόν, και δικαίως, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο κάνουν μωρά και φαίνεται εύκολο και χαριτωμένο από μακριά. Το ντους μωρών, το χαριτωμένο εξόγκωμα της κοιλιάς και τα αξιολάτρευτα μικρά μανιτάρια που τριγυρνούν δίνουν μια ελκυστική αίσθηση.

Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ από αυτό. Ολόκληρη η διαδικασία της εγκυμοσύνης, από το πρώτο τρίμηνο έως το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο , μέχρι τη δοκιμασία του τοκετού και του τοκετού , και στη συνέχεια πρέπει να φροντίζετε το μωρό, να το φροντίζετε και να είστε στα δάχτυλα των ποδιών σας 24/7. είναι ένα δύσκολο έργο. Ένα που φαίνεται εύκολο, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο.

Έτσι, εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα μωρό, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε, αλλά έχετε μόνο μερικά πράγματα στο μυαλό σας:

Ψυχική υγεία

Το πρώτο και κύριο στοιχείο που πρέπει να ελέγξετε είναι αν είστε διανοητικά έτοιμοι να κάνετε παιδί . Οι περισσότεροι άνθρωποι συλλαμβάνουν και πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν, αλλά καταλήγουν σε εξάντληση και απογοήτευση επειδή δεν είναι διανοητικά προετοιμασμένοι να κάνουν παιδί.

Το να φέρεις ένα παιδί σε αυτόν τον κόσμο είναι μια επίπονη δουλειά και η φροντίδα και η ανατροφή του παιδιού είναι ακόμα πιο δύσκολη. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να γίνετε τοξικός γονιός για το παιδί σας μόνο και μόνο επειδή δεν ήσασταν διανοητικά έτοιμοι να κάνετε ένα μωρό, αλλά αποφασίσατε να το κάνετε.

Επομένως, παρακαλώ, εάν νομίζετε ότι είστε διανοητικά έτοιμοι να αναλάβετε αυτήν την τεράστια ευθύνη να αναθρέψετε ένα παιδί και να του εμφυσήσετε υγιεινές συνήθειες, να το κάνετε να ανθίσει και να το κάνετε να ανέβει ψηλά και να λάμψει, τότε πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσετε και να κάνετε παιδιά, αλλά αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, τότε παρακαλώ φροντίστε τον εαυτό σας και κρατήστε τον εαυτό σας πρώτα!

Οικονομική σταθερότητα

Η εγκυμοσύνη, οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι, οι νοσοκομειακές χρεώσεις για τον τοκετό και η φροντίδα μετά τον τοκετό έχουν μια τιμή που συνήθως είναι αρκετά υψηλή . Το να έχεις παιδιά είναι μια δουλειά που εξαντλεί οικονομικά. Μπορεί να είστε τυχεροί αν βρίσκεστε σε εκείνο το μέρος του κόσμου όπου η υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν ή επιδοτούμενη, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τα έξοδα εγκυμοσύνης και τοκετού.

Αλλά αν βρίσκεστε σε ένα μέρος του κόσμου όπου τα πάντα πληρώνονται, τότε θα έχετε ένα βαθούλωμα στην τσέπη σας γιατί τα πάντα, από τα προγεννητικά φάρμακα μέχρι τις πάνες για μωρά, έχουν κόστος.

Ακόμα κι αν η υγειονομική σας περίθαλψη πληρώνεται, μόλις έρθει το παιδί σας, θα έχετε επαναλαμβανόμενα έξοδα, ακόμη και οι πάνες κοστίζουν ένα χέρι και ένα πόδι αυτές τις μέρες, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε υπολογίσει τα οικονομικά σας πριν κάνετε μωρό.

Σωματική Υγεία και Ικανότητα για τη Μητρότητα

Σωματική Δύναμη

Αυτό είναι πιθανώς κάτι που συχνά παραμελούμε, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζετε ως υψηλή προτεραιότητα. Πριν αποφασίσετε να αποκτήσετε παιδιά, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή σωματική δύναμη για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που σας περιμένουν.

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά η σωματική υγεία και αντοχή μιας γυναίκας είναι κρίσιμη. Θα φέρετε και θα φροντίσετε έναν ολόκληρο άνθρωπο μέσα σας για εννέα ολόκληρους μήνες. Και μετά από αυτό, θα τα φροντίζετε για περίπου δύο χρόνια, επειδή τα μικρά παιδιά απλά δεν σταματούν να αναπτύσσονται.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι δύσκολοι και μεταβάλλουν το σώμα σας. Γνωρίζατε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σύνδεσμοι γύρω από το ισχίο και τη λεκάνη χαλαρώνουν για να δημιουργηθεί χώρος για το μωρό; Αυτό επηρεάζει τη δομή του σώματος και των οστών σας και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Οι γυναίκες που έχουν ήδη γεννήσει στο παρελθόν και σχεδιάζουν να αποκτήσουν άλλο παιδί πιστεύουν ότι ξέρουν όλα, αφού το έχουν κάνει ξανά. Ωστόσο, δεν αντιλαμβάνονται ότι εξακολουθούν να είναι επιρρεπείς σε υγεία και αδυναμίες.

Ικανότητα Φροντίδας του Παιδιού

Η ικανότητα να φροντίζετε ένα παιδί μπορεί να είναι σημαντική για κάποιες γυναίκες, αλλά όχι για όλες. Κάποιες γυναίκες δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Εάν δεν επιθυμείτε τη μητρότητα, δεν πρέπει να πιέζεστε από κανέναν να αλλάξετε γνώμη.

Γενικά, οι γυναίκες έχουν φυσικά ταλέντα για τη φροντίδα των παιδιών, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένες και να κάνετε έρευνα εκ των προτέρων, ώστε να ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε το ταξίδι της εγκυμοσύνης και πώς να φροντίζετε το μωρό σας με τον καλύτερο τρόπο για τον εαυτό σας και το

παιδί σας. Για παράδειγμα, το κάπνισμα είναι επικίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, οπότε πρέπει να σταματήσετε εάν είστε έγκυος ή αν το παιδί σας είναι κοντά.

Συμπέρασμα

Είναι ουσιώδες να ετοιμάσετε τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα σας, ώστε να ανταπεξέλθετε αποτελεσματικά στην εγκυμοσύνη και τη μητρότητα, τόσο πριν όσο και μετά τη γέννηση. Λοιπόν, κυρίες, φροντίστε τον εαυτό σας και δώστε προτεραιότητα, γιατί η ευθύνη για τις επόμενες γενιές βρίσκεται στους ώμους σας!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top