Ταινία για τον πόνο στην πλάτη κατά την εγκυμοσύνη: Ο οδηγός σας προς ανακούφιση

Rate this post

Η επιλογή μιας ταινίας εγκυμοσύνης για τον πόνο στην πλάτη μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού διαθέσιμων επιλογών. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τις επιλογές σας βάσει των προτιμήσεών σας και, στη συνέχεια, να αποφασίσετε ποια να επιλέξετε.

Εισαγωγή

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης σας θα σας μείνει αξέχαστο για διάφορους λόγους, θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και μετά να επανέρχεται σε φόρμα (αυτό από μόνο του είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα που μπορείτε να δείτε) και θα περάσετε από μυριάδες των συναισθημάτων, μερικά που ίσως δεν έχετε παρατηρήσει ποτέ πριν, θα έχετε λαχτάρα για μια σειρά από φαγητά που πιθανότατα σας άρεσαν πριν από την εγκυμοσύνη ή μισούσατε.

Μαζί με αυτά τα αξιολάτρευτα μικρά κατορθώματα, υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει να υπομείνετε στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας, που είναι ο πόνος στην πλάτη.

Ναι, ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ πραγματικός, μην τον υπονομεύσετε. Ο πόνος στην πλάτη που υποφέρουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους είναι ίσως ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, δεν μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο πόνο στην πλάτη που είχατε (εκτός αν έχετε ένα χρόνιο πρόβλημα που σχετίζεται με την πλάτη σας).

Λόγοι πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά το πρώτο τρίμηνο, πιθανώς δεν θα αισθανθείτε πόνο στην πλάτη, και όλα θα πηγαίνουν καλά, εκτός ίσως από την πρωινή ναυτία. Ο πόνος στην πλάτη συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και αυξάνεται σταδιακά καθώς προχωράτε στο τρίτο τρίμηνο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να προκύψει πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους είναι:

ΛόγοςΠεριγραφή
Διευρυνόμενη μήτραΚατά το δεύτερο τρίμηνο, η μήτρα αυξάνεται καθώς το μωρό αυξάνει το μέγεθός του, προκαλώντας βαρυτική μετατόπιση και πίεση στην πλάτη.
Τέντωμα των μυώνΟι μύες τεντώνονται και χαλαρώνουν για να φιλοξενήσουν το μωρό και την αναπτυσσόμενη μήτρα, προκαλώντας πόνο στην πλάτη.
Αλλαγή στάσηςΤο επιπλέον βάρος στον μπροστινό μέρος τείνει να κάμπτει την πλάτη λόγω της αλλαγής στάσης, προκαλώντας πόνο.
Αύξηση βάρουςΗ αύξηση του συνολικού βάρους και η αναπτυσσόμενη κοιλιά προκαλούν περισσότερη πίεση και άγχος στην πλάτη.

Πώς να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι γιατροί προτείνουν ότι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους είναι:

Κοιμηθείτε στο πλάι σας

Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν μερικές θέσεις ύπνου φιλικές προς τα χτυπήματα και ο πιο ασφαλής τρόπος ύπνου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να κοιμάστε στο πλάι, καθώς ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες θνησιγένειας και επίσης να επιβαρύνει την πλάτη σας.

Έτσι, είναι καλύτερο να κοιμάστε στο πλάι, με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα, μπορείτε να πάρετε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης για επιπλέον άνεση και αυτό θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε λίγο από τον πόνο στην πλάτη.

Εάν ξυπνήσετε και διαπιστώσετε ότι είστε ανάσκελα, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, απλώς επιστρέψτε στο πλάι σας και κοιμηθείτε.

Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα

Τα τακούνια καταπονούν το κάτω μέρος του κορμού σας, όταν φοράτε τακούνια, οι μύες της γάμπας και όλοι οι μύες μέχρι την πλάτη σας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να υπάρχει επιπλέον πίεση σε αυτά. Αυτό, σε συνδυασμό με το βάρος της κοιλιάς σας μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για τον πόνο στην πλάτη σας.

Τα άνετα, ίσια παπούτσια ή τα αθλητικά παπούτσια είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Άσκηση και διόρθωση στάσης σώματος

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι που δεν κυκλοφορούν πολύ ή περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ξαπλωμένοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο επιρρεπείς σε οσφυαλγίες. Οι μύες σκληραίνουν και προκαλούν πόνο όταν δεν εργάζονται πολύ.

Συνιστάται να είστε όσο πιο δραστήριοι μπορείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να προσπαθείτε να περπατάτε όσο πιο ευθεία μπορείτε (αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο) ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο στην πλάτη διατηρώντας τους μύες σας ενεργούς και αποσπώντας το μυαλό σας. πόνος στην πλάτη.

Χρήση ταινίας εγκυμοσύνης ως υποστήριξη

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον πόνο είναι να χρησιμοποιήσετε ταινία εγκυμοσύνης για τον πόνο στην πλάτη. Η κοιλιακή ταινία εγκυμοσύνης ή η ταινία κινησιολογίας είναι μια ταινία ιατρικής ποιότητας με ήπια πρόσφυση που κολλάει στο σώμα σας και βοηθά στον έλεγχο των μυών.

Οι ταινίες εγκυμοσύνης είναι τάσεις στη βιομηχανία ενδυμάτων υποστήριξης εγκυμοσύνης και παρέχουν θαυματουργά αποτελέσματα.

Λειτουργεί πραγματικά το Belly Tape εγκυμοσύνης;

Για να το θέσω με λίγα λόγια, ναι.

Οι ταινίες εγκυμοσύνης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις κορδέλες για την κοιλιά εγκυμοσύνης και άλλα ρούχα υποστήριξης εγκυμοσύνης. Είναι ελαφριά και μπορούν να φορεθούν διακριτικά κάτω από τα ρούχα. Βοηθούν στην ανύψωση της κοιλιάς και στην ανακατανομή του βάρους, έτσι ώστε η καταπόνηση να φύγει από τη λεκάνη, την πλάτη και τους γοφούς σας.

Φτιαγμένα με κόλλες που μιμούνται την υφή του δέρματός σας, είναι ελαφριά και δεν ταλαιπωρούν το δέρμα σας, ώστε να μπορούν να φορεθούν εύκολα για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ποια είναι η καλύτερη ταινία εγκυμοσύνης για τον πόνο στην πλάτη;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ταινίες εγκυμοσύνης στην αγορά, αλλά η καλύτερη ταινία εγκυμοσύνης για τον πόνο στην πλάτη είναι αυτή που προσφέρει επιπλέον υποστήριξη στην πλάτη.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα είδη, αλλά αυτά που είναι προηγμένα σε συγκεκριμένα σχήματα ενδέχεται να μην είναι χρήσιμα, καθώς τα περισσότερα απλώς επικεντρώνονται στην κοιλιά και την ανύψωσή της.

Οι ταινίες εγκυμοσύνης που προσφέρονται σε ρολά που πρέπει να κοπούν χειροκίνητα αποτελούν την καλύτερη επιλογή, καθώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για πολλούς σκοπούς, όπως την τοποθέτησή τους ως υποστήριξη στην πλάτη και τη λεκάνη, κατά μήκος της κοιλιάς.

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν τις ταινίες εγκυμοσύνης KT Tape και RockTape.

Πώς κολλάτε την πλάτη σας όταν είστε έγκυος;

Ο οδηγός σας προς ανακούφιση
Εικόνα από RockTape

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε KT Tape μια έγκυο κοιλιά:

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταινία σε σχήμα U κάτω από την κοιλιά και στη συνέχεια να προσθέσετε επιπλέον ταινία που πηγαίνει από κάτω από την κοιλιά, στην πλάτη σας, σε πλατύ σχήμα U.

2. Πάρτε δύο λωρίδες ταινίας και βάλτε τις σε σχήμα Χ στο κάτω μέρος της πλάτης σας για να βοηθήσετε στον έλεγχο των μυών.

3. Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε δύο λωρίδες ταινίας και να τις τοποθετήσετε κάθετα στο κάτω μέρος της πλάτης σας, και στις δύο πλευρές του νωτιαίου μυελού για να δώσετε στη σπονδυλική στήλη επιπλέον στήριξη.

συμπέρασμα

Η ταινία εγκυμοσύνης ή η ταινία KT είναι σχετικά νέα στον κόσμο της εγκυμοσύνης, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί στον ιατρικό τομέα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική. Οι έγκυες γυναίκες άρχισαν να χρησιμοποιούν την ταινία όχι πολύ καιρό πριν, αλλά από τότε που κυκλοφόρησε η λέξη, δεν έχει ξανακοιτάξει πίσω.

Οι άνθρωποι ενθουσιάζονται για τα οφέλη που παρέχει και την ευκολία χρήσης του, επειδή οι έγκυες γυναίκες συνειδητοποιούν πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι να έχετε επιπλέον στοιχεία στο σώμα σας όταν έχετε ήδη τόσο πολύ επιπλέον βάρος.

Οι κορδέλες εγκυμοσύνης είναι μια θαυμάσια προσθήκη στην κατηγορία ρούχων εγκυμοσύνης και φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πίσω για αυτό το προϊόν. Αυτό μπορεί να φανεί από τον αριθμό των εταιρειών που αναπηδούν και παράγουν αυτές τις κασέτες καθώς κάθε δεύτερη μέρα εμφανίζεται μια νέα εταιρεία να τις προωθεί.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κοιλιακών ταινιών και θα πρέπει να ξέρετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top