Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Rate this post

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι το λιγότερο ανησυχητικό από όλα, κατά τη γνώμη μου. Αυτό το άρθρο τείνει να εξετάσει τις διαφορές που θα δείτε και θα νιώσετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα σας δώσει επίσης ένα απόσπασμα του πώς ήταν το ταξίδι της εγκυμοσύνης μου στο δεύτερο τρίμηνο.

Τι είναι το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι από τον 4ο έως τον 6ο μήνα ή από την 13η έως την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας. Κατά την γνώμη μου, το δεύτερο τρίμηνο είναι το πιο εύκολο τρίμηνο που περνάτε (αν και οι αντιδράσεις μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο), επειδή έχετε ξεπεράσει την περίοδο της πρωινής ναυτίας και τα πράγματα κυλούν σχετικά ομαλά κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Επιπλέον, τα αισθήματα του μωρού σας αρχίζουν να αισθάνονται και είναι μια περίοδος παρακίνησης, καθώς όλη η προσπάθεια που καταβάλλετε αρχίζει να φαίνεται σε μορφή μωρού. Γνωρίζετε ότι το μωρό είναι εκεί μέσα και αυτό ανεβάζει τη διάθεσή σας.

Ο χτύπος της καρδιάς του μωρού πρέπει να έχει ανιχνευθεί μέχρι τώρα και είστε εκτός της κρίσιμης ζώνης της «αποβολής». Οι πιθανότητες αποβολής μειώνονται σημαντικά όταν βρίσκεστε στο δεύτερο τρίμηνο.

Τι συμβαίνει κατά το δεύτερο τρίμηνο;

Καθώς ξεκινά το δεύτερο τρίμηνο, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα επειδή η ναυτία σας μειώνεται, δεν κάνετε πολύ εμετό εκτός εάν έχετε υπέρέμεση της βαριάς κύησης και δεν αισθάνεστε τόσο λήθαργος όσο παλιά, πιθανώς επειδή έχετε συνηθίσει τις αλλαγές στο σώμα σας.

Το δεύτερο τρίμηνο είναι επίσης η στιγμή που βλέπετε τις περισσότερες αλλαγές στο σώμα σας. Πολλά πράγματα συμβαίνουν αυτό το διάστημα. Μερικά από τα πιο κοινά είναι:

Baby Bump

Το μπουμπούκι σας αρχίζει να φαίνεται, αν και αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ορισμένοι ανθρώποι αρχίζουν να φαίνονται από τον 4ο μήνα και κάποιοι μπορεί να αργήσουν μέχρι τον 7ο μήνα. Συνήθως, το μπουμπούκι σας γίνεται εμφανές από τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης σας και οι άνθρωποι θα αρχίσουν να το παρατηρούν.

Αν δεν το έχετε πει ακόμα στους φίλους και την οικογένειά σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσετε τα χαρμόσυνα νέα και να τους εκπλήξετε.

Είναι επίσης καλό να επενδύσετε σε μερικά όμορφα και άνετα ρούχα εγκυμοσύνης, καθώς θα αρχίσετε να υπερβαίνετε τα συνηθισμένα σας ρούχα και το μέγεθος σας θα αλλάξει σημαντικά.

Λαχτάρα για φαγητό

Το αντίθετο με τις διατροφικές αποστροφές που μπορεί να αντιμετωπίσατε το πρώτο τρίμηνο τώρα θα είναι το αντίθετο. Θα αρχίσετε να έχετε λαχτάρα για φαγητό. θα έχετε μια ξαφνική επιθυμία να φάτε ή να πιείτε πράγματα και θα τα θέλετε αμέσως.

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να ελέγξετε τις λιγούρες σας και μπορεί επίσης να σας κάνει εξαιρετικά εκκεντρικούς αν δεν πάρετε αυτό που θέλετε.

Η λαχτάρα μπορεί να είναι περίεργη. Μπορεί να είναι από κάτι άμεσα διαθέσιμο, όπως πατάτες, ή κάτι τρελό όπως μια πίτσα που μπορεί να είχατε σε άλλη χώρα πριν από 5 χρόνια. Θα μπορούσατε επίσης να λαχταράτε πράγματα που δεν έχετε ξαναφάει ή πράγματα που μισούσατε πριν από την εγκυμοσύνη.

Περιττό να πούμε ότι η λαχτάρα είναι κάτι που δεν έχετε κανέναν έλεγχο. Εάν παίρνετε αυτό που θέλετε, αυτό είναι υπέροχο, και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν δεν είναι δυνατό να εκπληρώσετε τη λαχτάρα, ας πούμε απλώς ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν μακριά από εσάς μέχρι τη στιγμή που η λαχτάρα σβήσει.

Η λάμψη του μωρού

Έχετε ακούσει ποτέ τον όρο «baby glow»; Σχεδόν κάθε έγκυος το παίρνει αυτό ως κομπλιμέντο «Ω, κοίτα, έχεις τη λάμψη του μωρού». Σίγουρα, οι περισσότερες γυναίκες το παθαίνουν.

Η λάμψη του μωρού, όπως υποδηλώνει ο όρος, είναι όταν έχετε μια ξεχωριστή λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά σας όταν είστε έγκυος. Το δέρμα σας γίνεται εύπλαστο, καθαρό, απαλό και λαμπερό και τα μαλλιά σας γίνονται πυκνά και υγιή. Αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα όγκου αίματος, υψηλών επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης .

Το δεύτερο τρίμηνο είναι όταν αρχίζετε να αποκτάτε τη λάμψη του μωρού και μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά του μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης σας, ή για μερικούς ανθρώπους, αυτό ξεθωριάζει καθώς πλησιάζει η ώρα του τοκετού.

Απολαύστε το όσο διαρκεί γιατί μόλις αποκτήσετε το μωρό σας, αυτή η λάμψη του μωρού θα εξασθενίσει όσο γρήγορα ήρθε.

Καούρα & Οξύτητα

Μαζί με τόσα θετικά, φυσικά, θα υπάρχουν και μερικά αρνητικά. Μόλις είστε στο δεύτερο τρίμηνο, θα συναντήσετε μια άλλη ενόχληση της εγκυμοσύνης: την καούρα.

Η καούρα και η οξύτητα προκαλούνται στο δεύτερο τρίμηνο λόγω του μεγέθους του μωρού σας που μεγαλώνει. Όταν το μωρό μεγαλώνει μέσα στη μήτρα, όλα τα όργανά σας σφίγγονται κάπως μεταξύ τους, κάτι που προκαλεί καούρα. Γίνεται ενοχλητικό γιατί, μερικές φορές, δεν μπορείτε να χωνέψετε ούτε το νερό χωρίς να αισθάνεστε ότι το εσωτερικό σας έχει πάρει φωτιά.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες στο σπίτι για τον μετριασμό της καούρας, μπορείτε να πιείτε τσάι μέντας , μπορείτε να πιείτε γιαούρτι και πολλές άλλες, αλλά αν νιώθετε ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο, απλώς μιλήστε με τον γιατρό σας και μπορεί να σας προτείνει -τα αντιόξινα ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

Η σημασία του δεύτερου τριμήνου

Το δεύτερο τρίμηνο, αν και λιγότερο αγχωτικό, δεν είναι λιγότερο σημαντικό. Είναι εκείνη η στιγμή που το μπαμπάκι σας αρχίζει να φαίνεται, και αρχίζετε να νιώθετε σαν μαμά. Το χάδι της κοιλιάς σας γίνεται συνηθισμένο.

Αρχίζετε επίσης να αισθάνεστε τα κλωτσιές του μωρού σας, και η αίσθηση είναι πραγματικά σουρεαλιστική. Είναι σαν να επικοινωνεί το μωρό σας μαζί σας. Το μωρό αναπτύσσεται σταθερά σε αυτό το σημείο, και μπορεί να έχετε κάνει τις εξετάσεις υπερήχων σας.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σε αυτό το τρίμηνο είναι ότι μπορείτε να ανακαλύψετε το φύλο του μωρού σας! Κάτι που όλες οι μελλοντικές μαμάδες επιθυμούν να μάθουν όταν κάνουν το μωρό τους.

Οι άνθρωποι λένε ότι μπορείτε να μάθετε το φύλο και στο πρώτο τρίμηνο, αλλά είναι πάντα καλύτερο να περιμένετε μέχρι το δεύτερο, για να έχετε λιγότερες πιθανότητες για λανθασμένες προβλέψεις.

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου μου

Το δεύτερο τρίμηνο των δύο εγκυμοσύνων μου ήταν όπως περιγράφεται παραπάνω. Δεν συνέβη τίποτα ασυνήθιστο ή παράξενο κατά τη διάρκειά του. Ήμουν ένας από εκείνους που αντιμετώπισαν έντονη καούρα και εξαιτίας αυτού, άρχισα να μισώ τις ώρες των γευμάτων. Ήξερα ότι όταν έτρωγα κάτι, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καούρα.

Ωστόσο, σκέφτηκα ότι δεν θα έπρεπε να πεινάω επίσης, καθώς αυτό θα είχε αρνητική επίδραση στο μωρό μου. Έτσι, άρχισα να ψάχνω για διάφορες θεραπείες, ξεκίνησα να πίνω βιολογικά αφέψηματα εγκυμοσύνης και συζήτησα με τον παθολόγο μου, ο οποίος ήταν πάντα χρήσιμος και με βοήθησε να αντιμετωπίσω αυτήν τη δυσκολία.

Ένα από τα πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης ήταν όταν ξεκίνησαν οι κλωτσιές του μωρού, δεν κατάλαβα αμέσως ότι αυτό ήταν το μωρό να κλωτσάει. Ήταν σαν μικρές φυσαλίδες μέσα στην κοιλιά μου. Μόνο όταν έγιναν πιο έντονες, συνειδητοποίησα ότι ήταν οι κλωτσιές του μωρού μου, σαν να έκανε ποδοσφαιρικό αγώνα μέσα στην κοιλιά μου.

Ήμουν πολύ ανυπόμονη να μάθω το φύλο και στις δύο εγκυμοσύνες μου, και όταν το έμαθα, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ο πρώτος μου γιος είναι αγόρι και ο δεύτερος μου είναι κορίτσι, οπότε είμαι μια ευτυχισμένη μαμά δύο υπέροχων παιδιών.

Σκεφτόμουν να ξεκινήσω τα ψώνια για το μωρό μου νωρίς, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να περιμένω και να το αφήσω για το τρίτο τρίμηνο, και αυτό ήταν σίγουρα η σωστή απόφαση, γιατί το τρίτο τρίμηνο αισθάνομαι ότι δεν τελειώνει ποτέ, και ήταν καλό που αφιέρωσα τον χρόνο μου σε αυτήν τη φάση για να είμαι όσο πιο χαλαρή γίνεται.

συμπέρασμα

Συνολικά, το δεύτερο τρίμηνο φαίνεται σαν αεράκι για τις περισσότερες κυρίες και περνά σχετικά γρήγορα. Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να κοιμάστε με διπλές βάρδιες και να ξεκουραστείτε ό,τι θέλετε, γιατί καθώς πλησιάζει το τρίτο τρίμηνο, πιθανότατα θα πείτε αντίο στα σχήματα ύπνου σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top