morning sickness

Το πρώτο τρίμηνο: πλοήγηση στα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Rate this post

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Οι άνθρωποι πάντα μιλούν για τις εγκυμοσύνες σε τρίμηνα, οπότε σκέφτηκα να δώσω σε νέες μητέρες μια εικόνα για το πώς είναι συνήθως οι εγκυμοσύνες.

Τι είναι το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;


Ένα τρίμηνο είναι ένα διάστημα τριών μηνών. Όλοι οι ρυθμοί εγκυμοσύνης χωρίζονται σε τρία τρίμηνα: το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο. Το πρώτο τρίμηνο είναι τα πρώτα τρία μήνες του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χωρίζουν το ταξίδι της εγκυμοσύνης τους σε εβδομάδες, οπότε το πρώτο τρίμηνο είναι οι πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας.

Ορισμένοι λένε ότι το πρώτο τρίμηνο είναι ίσως το πιο εύκολο, απλώς επειδή όταν μια γυναίκα συνήθως ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την εγκυμοσύνη της.

Τι είναι το πρώτο τρίμηνο στην εγκυμοσύνη;
Βασικά, αυτό που σημαίνει αυτό είναι ότι συνήθως οι γυναίκες μαθαίνουν για την εγκυμοσύνη τους όταν απουσιάζει η περίοδός τους. Όταν συμβεί αυτό, είστε ήδη ένας μήνας έγκυος, διότι η εγκυμοσύνη υπολογίζεται από την Τελευταία Μηνιαία Περίοδο (LMP).

Για παράδειγμα, αν απουσιάσατε από την περίοδο σας τον Μάιο, η εγκυμοσύνη σας υπολογίζεται από την τελευταία περίοδο που είχατε, που ήταν τον Απρίλιο. Επομένως, όταν απουσιάζει η περίοδός σας, είστε ήδη ένας μήνας ή 4-5 εβδομάδες έγκυος! Ναι, είναι πολλά να κατανοήσετε, αλλά οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν γρήγορα.

Έτσι, οι πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας είναι το πρώτο σας τρίμηνο, και αυτές οι 12 εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες και ευαίσθητες για τις περισσότερες γυναίκες.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου;

Μέχρι να καταλάβετε ότι είστε έγκυος, ο πρώτος μήνας πιθανότατα θα έχει ήδη περάσει, οπότε θα έχετε μόνο δύο ακόμη μήνες μέχρι να φτάσετε στο δεύτερο τρίμηνο .

Στο πρώτο τρίμηνο, το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι ότι θα μάθετε ότι είστε έγκυος. Οι περισσότερες γυναίκες ανακαλύπτουν πότε χάνουν την ημερομηνία της περιόδου τους, αν και μερικές έχουν και άλλους δείκτες.

Το πρώτο τρίμηνο φέρνει μαζί του αρκετά κοινά αποτελέσματα εγκυμοσύνης. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε όλα ή οποιοδήποτε από αυτά, αλλά η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζει αυτές τις παρενέργειες. Μερικά από τα πιο κοινά είναι:

Πρωϊνη αδιαθεσία

Αυτός είναι ένας πολύ κοινός όρος που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη. Πρέπει να το έχετε ακούσει κάπου ή το άλλο. Πρωινή ναυτία σημαίνει βασικά ναυτία και έμετο. Κατά τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να έχετε ένα κύμα ορμονικών αλλαγών που οδηγούν σε ένα αίσθημα ναυτίας, που είναι η παρόρμηση για εμετό.

Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αυτός ο όρος ονομάζεται πρωινή ναυτία, επειδή όλες οι γυναίκες με τις οποίες έχω μιλήσει, συνήθιζαν να το αντιμετωπίζουν όλη μέρα.

Ο λόγος για τον οποίο η πρωινή ναυτία συζητιέται τόσο πολύ είναι επειδή είναι μια τέτοια ταλαιπωρία. Θα νιώθετε άρρωστοι όλη την ώρα και μικροσκοπικά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το συναίσθημα.

Αποστροφή τροφίμων και μυρωδιάς

Μια άλλη κοινή παρενέργεια είναι η μυρωδιά και η αποστροφή των τροφίμων . Ορισμένα τρόφιμα και μυρωδιές θα σας εκνευρίσουν. Μπορούν να είναι τα πάντα και τα πάντα. Μερικές φορές, ακόμη και τα πιο συνηθισμένα πράγματα όπως το σαπούνι μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε άρρωστοι και θα αρχίσετε να μισείτε αυτές τις μυρωδιές.

Ορισμένες τροφές, που κανονικά θα καταναλώνατε πριν την εγκυμοσύνη, θα σας αηδιάσουν και ακόμη και η θέα τους θα σας κάνει να φουσκώσετε.

Αντίθετα, θα υπάρχουν τροφές που θα σας κάνουν να τις λαχταράτε.

Λήθαργος

Λόγω των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της αύξησης των ορμονικών αλλαγών, είναι συνηθισμένο να αισθάνεστε κουρασμένοι, τεμπέληδες και λήθαργοι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Θα μπορούσατε να αισθάνεστε υπνηλία ακόμα και μετά από έναν παρατεταμένο ύπνο.

Κοιλιακές Κράμπες & Φούσκωμα

Οι κράμπες στην κοιλιά προκαλούνται από την αυξανόμενη μήτρα μέσα σας. Αυτό θα προκαλέσει πόνο που μοιάζει με περίοδο κατά το πρώτο τρίμηνο. Θα αισθάνεστε επίσης φουσκωμένοι, και αυτό γιατί η μήτρα μεγαλώνει σιγά-σιγά μέσα και προφανώς δεν θα έχετε ένα σημαντικό εξόγκωμα ξαφνικά, θα είναι μια σταθερή ανάπτυξη και η ανάπτυξη ξεκινά από ένα αίσθημα που μοιάζει με φούσκωμα.

Η σημασία του πρώτου τριμήνου

Υπάρχει τεράστια σημασία του πρώτου τριμήνου. Πολλές γυναίκες δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά το πρώτο τρίμηνο, και ολόκληρη η πορεία της εγκυμοσύνης, είναι επισφαλής. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί δεν αφορά μόνο σένα, αλλά και για ένα μικροσκοπικό ανθρώπινο ον που μεγαλώνει μέσα σου. Κάντε το για αυτούς, αν όχι για τον εαυτό σας.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί κατά το πρώτο τρίμηνο είναι ότι πολλά μαιευτήρια λένε ότι οι πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι οι πιο κρίσιμες. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που συμβαίνει το υψηλότερο ποσοστό αποβολών. Περίπου το 80% όλων των αποβολών συμβαίνουν στο πρώτο τρίμηνο.

Αποβολή σημαίνει απώλεια της εγκυμοσύνης σας. Σημαίνει ότι είχες εμβρυϊκή ύπαρξη αλλά για κάποιο λόγο έχει τελειώσει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αποβολή. Μερικά από τα πιο κοινά είναι η έκτοπη κύηση , η χημική κύηση , ο περιορισμός της ενδομήτριας ανάπτυξης (IUGR) κ.λπ. και αυτά μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Πώς ήταν το πρώτο μου τρίμηνο

Το πρώτο μου τρίμηνο ήταν το συνηθισμένο είδος, με σχεδόν όλα τα συμπτώματα όπως πρωινή ναυτία, αποστροφή για φαγητό, λιγούρες, κράμπες και οτιδήποτε άλλο.

What-My-First-Trimester-Was-Like

Ήταν μια κουραστική στιγμή γιατί η πρωινή ναυτία ήταν απλώς κάτι με το οποίο είχα να ασχοληθώ πολύ. Φανταστείτε να πηγαίνετε στη δουλειά και να τρέχετε στο μπάνιο κάθε τόσο για να κάνετε εμετό. Ένιωθα μια παρατεταμένη μυρωδιά εμετού να με περιβάλλει πάντα και ένας Θεός ξέρει πόσο άρωμα έβαζα στον εαυτό μου για να νιώσω καλύτερα.

Δεν μπορούσα να φάω πολλά πράγματα γιατί θα έκανα εμετό, αλλά ακόμα και με τόσες ταλαιπωρίες, υπήρχε ένα μικρό κομμάτι μητρότητας, που έχω ένα μωρό μέσα μου που θα το γνωρίσω σύντομα. Αυτό το μικρό συναίσθημα με έκανε να ζαλίζομαι από ενθουσιασμό και με βοήθησε να περάσω αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η δεύτερη εγκυμοσύνη μου (ναι, είχα δύο) ήταν λίγο πιο δύσκολη από την πρώτη μου, καθώς υπήρχαν μερικές επιπλοκές, ο καρδιακός παλμός του μωρού μου δεν μπορούσε να εντοπιστεί νωρίς και αυτό ήταν αποκαρδιωτικό επειδή με έβαλαν πλήρης ανάπαυση στο κρεβάτι καθώς θα μπορούσα να είχα μια αποβολή. Αλλά ευτυχώς, δεν συνέβη τίποτα τέτοιο και μετά από προσεκτική θεραπεία από τον γυναικολόγο μου, όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό.

Συμπέρασμα


Το πρώτο τρίμηνο περνάει σχετικά πιο γρήγορα από τα άλλα δύο τρίμηνα, και μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο τρίμηνο, θα διαπιστώσετε ότι η πρωινή ναυτία εξαφανίζεται καθώς μπαίνετε στο δεύτερο τρίμηνο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top