Τσάι μέντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Μια αναζωογονητική επιλογή

Rate this post

Οι γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είναι πάντα σε επιφυλακή για πράγματα που θα τις βοηθήσουν, θα τις παρηγορήσουν και θα τις κάνουν να νιώθουν καλύτερα. Η κατανάλωση τσαγιού μέντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει ακριβώς αυτό. Οι γυναίκες έχουν εγγυηθεί για τα οφέλη που τους έχει προσφέρει το τσάι μέντας, καθώς τις καταπραΰνει και τις ηρεμεί κατά τη διάρκεια αυτού του επίπονου ταξιδιού.

Ετυμολογία

Η μέντα είναι το όνομα ενός φυλλώδους φυτού που καλλιεργείται και καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ως φυτό γηγενές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έχει αποκτήσει φήμη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η μέντα είναι γνωστή για τη μοναδική γεύση της, που είναι δροσερή με μια ελαφριά πικάντικη νότα.

Πολλοί συχνά μπερδεύουν τη μέντα με τη μέντα. Η κύρια διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι ότι η “μέντα” είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει όλα τα διάφορα είδη που ανήκουν στο φυτό της μέντας, όπως η μέντα, η πιπερόμενη μέντα, η σοκολατένια μέντα, και άλλα. Καθένα από αυτά έχει διαφορετική ταξινόμηση και χαρακτηριστικά.

Μια αναζωογονητική επιλογή

Το στοιχείο που κάνει τη μέντα μοναδική και σημαντική είναι η ποσότητα μενθόλης που περιέχει. Η μενθόλη είναι μια οργανική ένωση που απαντάται φυσικά στα φυτά ή μπορεί να δημιουργηθεί τεχνητά σε εργαστήρια. Έχει μια δροσιστική επίδραση στους γευστικούς κάλυκες σας και αυτό είναι που κάνει τη μέντα να διαφέρει από τη μέντα.

Εάν δοκιμάσετε ένα φύλλο μέντας, θα νιώσετε μια αναζωογονητική αίσθηση, αλλά αν δοκιμάσετε μέντα, θα νιώσετε την «μέντα» να δημιουργεί ένα αίσθημα που αναπτύσσεται στο λαιμό σας. Αυτό συμβαίνει διότι η μέντα περιέχει περίπου 40% μενθόλη, ενώ η μέντα περιέχει περίπου 1%.

Η μέντα αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά σε ποτά, παγωτά, τσίχλες, καθαριστικά στόματος, αποσμητικά, και καραμέλες, ενώ είναι γνωστή και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και του καούρα. Για αυτό το λόγο, τα περισσότερα αντιοξειδωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν τη μέντα ως βασικό συστατικό.

Ένας άλλος διάσημος τρόπος κατανάλωσης της μέντας είναι το τσάι μέντας.

Τι είναι το τσάι μέντας;

Το τσάι μέντας είναι μία από τις πολλές παραλλαγές που ανήκουν στην κατηγορία του βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης . Ο λόγος για τον οποίο ονομάζεται βιολογικό είναι επειδή είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη και ασφαλές για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το τσάι μέντας είναι τσάι που παρασκευάζεται από φύλλα μέντας, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα, και είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα για άτομα που υποφέρουν από καούρα και προβλήματα οξύτητας. Είναι αναζωογονητικό και η δροσιά του μέντας αναπληρώνει το κουρασμένο σώμα και το μυαλό σας. Ναι, ακόμα και ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι μέντας δροσίζει το εσωτερικό σας.

Η σημασία του τσαγιού μέντας στην εγκυμοσύνη

Το τσάι μέντας δεν είναι απλώς ένα ρόφημα αλλά έχει πολλά φαρμακευτικά οφέλη και γι’ αυτό είναι το αγαπημένο πολλών γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δεν υπάρχουν πρόσθετα και είναι ανέκδοτο σε τόσα προβλήματα εγκυμοσύνης, όλα χωρίς παρενέργειες.

Οφέλη

 • Βοηθά κατά της ναυτίας και του εμετού
 • Καταπολεμά την καούρα και την οξύτητα
 • Βοηθά στη δυσπεψία και τα στομαχικά προβλήματα
 • Παρέχει ένα εσωτερικό αποτέλεσμα ψύξης
 • Ξεβουλώνει τα ιγμόρεια
 • Ανακουφίζει από πονοκεφάλους

Είναι ασφαλές να πίνετε τσάι μέντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Δεν υπάρχουν τέτοια επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το τσάι μέντας είναι επιβλαβές στην εγκυμοσύνη. Αντίθετα, οι περισσότεροι συνιστούν το τσάι μέντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς είναι ένα ασφαλές τσάι από βότανα και δεν προκαλεί επιπλοκές.

Ωστόσο, η υπερδοσολογία οτιδήποτε μπορεί να είναι επιβλαβής και έτσι το τσάι μέντας θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αρκεί 1-2 φλιτζάνια την ημέρα. Υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που ενέχει η κατανάλωση τσαγιού μέντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κίνδυνοι

 • Διεγείρει την έμμηνο ρύση – είναι διεγερτικό και πρέπει να αποφεύγεται νωρίς στην εγκυμοσύνη, όπως το πρώτο τρίμηνο, για να αποφευχθούν οι κηλίδες και η αιμορραγία
 • Θα μπορούσε να προκαλέσει αποβολές – Παρόλο που δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, αλλά επειδή βοηθά στην έμμηνο ρύση, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποβολή.
 • Επιδεινώνει την παλινδρόμηση οξέος – Τα άτομα που πάσχουν από ΓΟΠΝ , είτε είναι έγκυες είτε όχι, πρέπει πάντα να αποφεύγουν το τσάι μέντας καθώς επιδεινώνει την παλινδρόμηση οξέος.

Πότε να πίνετε τσάι μέντας στην εγκυμοσύνη;

Παρόλο που το τσάι μέντας θεωρείται σχετικά ασφαλές για την κατανάλωση από έγκυες γυναίκες, η καλύτερη στιγμή να το πιείτε ίσως είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο ή από τον 4ο έως τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης.

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η περίοδος είναι λογική για την κατανάλωση τσαγιού με μέντα είναι ότι το δεύτερο τρίμηνο είναι συνήθως η περίοδος όπου οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται καούρα και δυσφορία. Τα όργανά σας συχνά μετακινούνται προς τα επάνω για να κάνουν χώρο για το αναπτυσσόμενο μωρό σας, προκαλώντας καούρα μετά από τα γεύματα. Το τσάι μέντας είναι καλό για την αντιμετώπιση αυτής της καούρας.

Μπορείτε να καταναλώσετε τσάι με μέντα κατά το πρώτο τρίμηνο επίσης, αλλά το τσάι μέντας είναι γνωστό ότι ενδυναμώνει την έμμηνο ρύση, και δεν θα θέλατε να αντιμετωπίσετε αιμορραγία ή κηλίδες. Ένας άλλος λόγος είναι ότι κατά το πρώτο τρίμηνο συνήθως υπάρχει απώθηση στην όσφρηση και γεύση, και όχι όλοι θα ήθελαν τη μυρωδιά και τη γεύση της μέντας, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει τη ναυτία.

Υπάρχουν πολλά άλλα βιολογικά τσάγια που μπορείτε να προτιμήσετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σας, όπως το τσάι τζίντζερ, το τσάι rooibos ή το τσάι με λεμόνι.

Το τσάι μέντας μπορείτε να το πιείτε και κατά το τρίτο τρίμηνο, δεν είναι κακό για αυτό, αλλά δεν προσφέρει πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκτός από την ανακούφιση της καούρας στον λαιμό. Μια καλύτερη εναλλακτική θα ήταν να πιείτε τσάι από φύλλα βατόμου κατά το τρίτο τρίμηνο, αφού αυτό έχει διεγερτικές ιδιότητες για την διαδικασία του τοκετού.

Πώς να φτιάξετε τσάι μέντας

Το βιολογικό τσάι συνήθως παρασκευάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και το τσάι μέντας δεν διαφέρει. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του και μπορείτε να προσθέσετε και άλλα καρυκεύματα στο τσάι σας μαζί με μέντα, όπως ρίζα τζίντζερ, μέλι, πορτοκάλι και πολλά άλλα για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις.

Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συμβατικούς τρόπους παρασκευής τσαγιού μέντας.

Φρέσκο ​​τσάι μέντας

Το φρέσκο ​​τσάι μέντας μπορεί να μην είναι δυνατό για όλους να παρασκευαστεί, καθώς η φρέσκια μέντα συνήθως δεν είναι διαθέσιμη παντού, εκτός εάν είναι εγγενές φυτό της χώρας σας. Αν όμως το πιάσεις στα χέρια σου, δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Φέρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
 2. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, σβήστε τη φωτιά και μετά από ένα λεπτό, προσθέστε τα φρέσκα φύλλα τσαγιού μέντας. Αφήστε το να βράσει για περίπου 3-4 λεπτά, μετά μπορείτε να στραγγίσετε τα φύλλα τσαγιού και να απολαύσετε το τσάι σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μέλι.

Εναλλακτικά, αν βιάζεστε, μπορείτε:

 1. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό.
 2. Όταν έρθει στο σημείο βρασμού, χαμηλώστε το κεφάλι.
 3. Προσθέστε τα φύλλα τσαγιού μέντας και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα. Φροντίστε να μην το βράσετε για πολλή ώρα αλλιώς το τσάι σας θα γίνει πικρό.
 4. Σουρώνουμε και απολαμβάνουμε.

Αποξηραμένο τσάι μέντας ή φακελάκια τσαγιού

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε φρέσκια μέντα, μην ανησυχείτε, το φακελάκι τσαγιού μέντας συνδυάζει τη γεύση εξίσου καλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Φέρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
 2. Μόλις πάρει βράση, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το νερό σε ένα φλιτζάνι.
 3. Προσθέστε το φακελάκι τσαγιού σας ή το αποξηραμένο τσάι και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.
 4. Στραγγίστε (ή βγάλτε το φακελάκι του τσαγιού) και απολαύστε.

Τσάι μέντας

Εκείνοι που βαριούνται τους κοσμικούς παλιούς τρόπους κατανάλωσης τσαγιού και θα ήθελαν να προσθέσουν λίγη αίσθηση στο καθημερινό τους πρόγραμμα τσαγιού μπορούν να πάνε για τσάι μέντας, το οποίο είναι ένα καλό πείραμα για το καθημερινό σας τσάι λάτε. Και ναι, το τσάι chai είναι ασφαλές για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Θα ετοιμάσετε το τσάι σας όπως συνήθως, και απλώς προσθέστε μερικά φύλλα μέντας όταν προσθέσετε τη σκόνη μαύρου τσαγιού ή το φακελάκι τσαγιού σας στο νερό. Συνεχίστε να φτιάχνετε το τσάι με τον τρόπο που θα κάνατε συνήθως, στη συνέχεια, στραγγίστε και γλυκάνετε με ζάχαρη ή jaggery και να το έχετε, το δικό σας τσάι μέντας.

Παγωμένο τσάι μέντας

Το παγωμένο τσάι μέντας είναι σαν να έχεις μια χιονόμπαλα στο σώμα σου, και δεν το εννοώ με άσχημο τρόπο. Μερικές φορές, όταν ο καιρός είναι ζεστός ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν οι καούρες σας είναι στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και νιώθετε ότι υπάρχει ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται μέσα στο στήθος σας, το παγωμένο τσάι μέντας θα σας φανεί σαν σωτήριο.

Για να φτιάξετε παγωμένο τσάι μέντας, απλώς φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας, χρησιμοποιώντας τις δύο παραπάνω μεθόδους, αφήστε το τσάι να κρυώσει και μετά προσθέστε παγάκια Ή παγώστε το τσάι στο ψυγείο και μετά πιείτε το.

συμπέρασμα

Συνολικά, το τσάι μέντας είναι ένα από τα πιο ευεργετικά και λιγότερο επιβλαβή τσάγια που μπορείτε να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχει πολλά οφέλη και σχεδόν καμία παρενέργεια.

Δεν χρειάζεται καν να φτιάχνετε τσάι χρησιμοποιώντας φρέσκια μέντα, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά εκπληκτικά μείγματα τσαγιού μέντας διαθέσιμα στο διαδίκτυο, όπως τα Traditional Medicinals Organic Peppermint Tea, Heather’s Tummy Teas Organic Peppermint Tea, Herb Lore Pregnancy Tea και Bigelow Peppermint Tea.

Απλώς προσπαθήστε να αποφύγετε το τσάι μέντας το πρώτο τρίμηνο για να είστε στην ασφαλή πλευρά. Διαφορετικά, είστε έτοιμοι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top