Τσάι χαμομηλιού: Ελιξίριο εγκυμοσύνης για ευεξία

Rate this post

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο θεωρούν το τσάι χαμομηλιού ως το καλύτερο βελτιωτικό ύπνου και προτείνουν την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να έχετε έναν καλό ύπνο.

Ετυμολογία

Η λέξη “χαμομήλι” προέρχεται από τις γαλλικές και λατινικές λέξεις “άλεσμα” και “μήλο”. Το χαμομήλι είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, τη Δυτική Ασία, την Τουρκία, το Ιράν και το Αφγανιστάν. Ανήκει στην οικογένεια των Asteraceae και μοιάζει με μαργαρίτα, αν και είναι μικρότερο σε μέγεθος.

Το χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί στη φυτική θεραπεία από την αρχαιότητα και έχει απολαύσει υψηλή εκτίμηση σε όλες τις αρχαίες κοινωνίες. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το θεωρούσαν ιερό λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων.

Το χαμομήλι περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά που θεωρούνται αντιγηραντικά. Γι’ αυτό, οι αρχαίες Αιγύπτισσες συνήθιζαν να τρίβουν τα άνθη στο δέρμα τους για να το κάνουν πιο σφιχτό και ελαστικό.

Το χαμομήλι περιέχει επίσης φυσικό αλκοόλ Linalool, ο οποίος δίνει μια ελαφριά πικάντικη και λουλουδένια γεύση και άρωμα. Είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες, γι’ αυτό και το τσάι χαμομηλιού θεωρείται φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Τι είναι το τσάι χαμομηλιού;

Το τσάι χαμομηλιού είναι ένα βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης και έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για να διορθώσει τη στέρηση ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα φυσικά τσάι χωρίς καφεΐνη και έχει πολλά οφέλη που μπορούν να σας βοηθήσουν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε άλλες μέρες.

Το τσάι χαμομηλιού παρασκευάζεται από τα άνθη του φυτού χαμομηλιού. Τα λουλούδια αποξηραίνονται και συσκευάζονται ενώ διατηρούνται οι κανονισμοί και λαμβάνουν τις κατάλληλες εγκρίσεις και γι’ αυτό είναι ασφαλέστερο να παράγεται στο εμπόριο τσάι χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αντί να ακολουθείτε φρέσκα άνθη χαμομηλιού και να παρασκευάζετε τσάι.

Η σημασία του τσαγιού χαμομηλιού στην εγκυμοσύνη

Το χαμομηλί τσάι παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι απλώς ένα ελαφρύ ρόφημα που δεν προκαλεί προβλήματα στην πέψη, αλλά είναι επίσης ένα καταπραϋντικό ρόφημα που μπορεί να βελτιώσει την αίσθησή σας. Μια έρευνα που διεξήχθη πριν από μερικά χρόνια στο Ιράν δείχνει ότι οι γυναίκες που πίνουν χαμομηλί τσάι κατά το τρίτο τρίμηνο έχουν ταχύτερη εκδίδονταν από αυτές που δεν το πίνουν.

Τα όφελα αυτά που αναφέρονται προέρχονται από αναφορές γυναικών από όλο τον κόσμο που έχουν χρησιμοποιήσει χαμομηλί τσάι, καθώς και από μικρές ανεξάρτητες μελέτες που διεξήγαγαν μεμονωμένα άτομα ή ομάδες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ακόμη επαρκής επιστημονική έρευνα που να επικυρώνει αυτές τις διασταυρούμενες διεκδικήσεις.

Υπάρχουν πολλά υποτιθέμενα οφέλη από την κατανάλωση χαμομηλί τσαγιού, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Οφέλη

 • Η ένωση λιναλοόλη είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που βοηθά στην πρόκληση ύπνου και περιορίζει τη στέρηση ύπνου .
 • Βοηθά στη θεραπεία του άγχους που αναπτύσσουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Διεγείρει τον τοκετό .
 • Βοηθά στην πέψη .
 • Είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη .
 • Είναι γνωστό ότι είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό .

Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά θα πρέπει να το καταναλώνετε μόνο στο δεύτερο ή κατά προτίμηση τρίτο τρίμηνο και ποτέ στο πρώτο τρίμηνο.

Είναι ασφαλές να πίνετε τσάι χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Παρόλο που είναι σχετικά ασφαλές το τσάι χαμομηλιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μην είναι βιώσιμο να καταναλωθεί το πρώτο τρίμηνο λόγω ορισμένων από τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί.

Κίνδυνοι

Μερικοί από τους κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού είναι:

 • Προκαλεί πρόωρο τοκετό
 • Έχει οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό αποβολών
 • Διεγείρει τη μήτρα
 • Μπορεί να προκαλέσει κυκλοφορικά προβλήματα στο μωρό

Λόγω αυτών των συνθηκών, είναι καλύτερο να αποφεύγετε το τσάι χαμομηλιού το πρώτο τρίμηνο και ακόμη και όταν το καταναλώνετε στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο, θα ήταν ωφέλιμο να το καταναλώνετε με μέτρο, 1-2 φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά καλά.

Πότε να πίνετε τσάι χαμομηλιού στην εγκυμοσύνη;

Λόγω της φύσης του τσαγιού και των κινδύνων που ενδέχεται να συνεπάγεται κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είναι συστημένο να αποφύγετε την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Εάν είστε λάτρης του τσαγιού, μπορείτε να επιλέξετε να απολαμβάνετε τσάι ρουϊμπός, τσάι τζίντζερ ή τσάι honeybush κατά το πρώτο τρίμηνο.

Το τσάι χαμομηλιού αποτελεί μια ασφαλέστερη επιλογή για τα δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνό σας, υπάρχουν πολλές άλλες κατάλληλες επιλογές, όπως το τσάι μέντας, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να ανακουφίσει τα προβλήματα του δευτέρου τριμήνου.

Το άγχος και η κατάθλιψη συνήθως εκδηλώνονται κατά το τρίτο τρίμηνο, και τότε το τσάι χαμομηλιού αποτελεί κατάλληλη επιλογή. Η έλλειψη ύπνου είναι συχνή κατά το τρίτο τρίμηνο, και ο επαρκής ύπνος είναι εξίσου ζωτικής σημασίας, καθώς μόλις έρθει το μωρό, θα λείπει ο ύπνος. Γι’ αυτό το λόγο, το τσάι χαμομηλιού είναι πιο κατάλληλο κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, καθώς βοηθά στις ανάγκες της ώρας.

Πώς να φτιάξετε τσάι από χαμομήλι

Πολλές φορές, ασήμαντες γνώσεις, όπως το πώς να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι, μπορεί να φαίνονται αστείες στους ανθρώπους, επειδή το duh, που δεν ξέρει πώς να φτιάχνει τσάι, σωστά; Όμως, ξέρατε ότι τις περισσότερες φορές, καταλήγετε να μην σας αρέσουν ορισμένα τσάγια μόνο επειδή δεν τα παρασκευάσατε σωστά ή δεν ακολουθήσατε μια συγκεκριμένη μέθοδο που έπρεπε να ακολουθήσετε και έτσι καταλήγετε να μην σας αρέσει το φλιτζάνι τσάι έκανε?

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη σωστή μέθοδο παρασκευής τσαγιού για να ανθίσουν τα φύλλα του τσαγιού και να αποκτήσετε μια κούπα που ζεσταίνει την καρδιά.

Προτείνεται να αγοράζετε μόνο άνθη τσαγιού χαμομηλιού που διατίθενται στο εμπόριο και να μην χρησιμοποιείτε φρέσκα άνθη χαμομηλιού για την παρασκευή τσαγιού, επειδή αυτά που διατίθενται στο εμπόριο συνήθως ρυθμίζονται και είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Μπορείτε να απολαύσετε το τσάι χαμομηλιού με δύο τρόπους:

Ζεστό τσάι χαμομηλιού

Για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

 1. Φέρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει
 2. Όταν πάρει μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά
 3. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού και βράστε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ελαφρύ ή δυνατό θέλετε το τσάι σας)
 4. Όταν αλλάξει το χρώμα, σουρώνουμε τα λουλούδια.
 5. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι αν θέλετε να γλυκάνετε το τσάι σας.
 6. Απολαύστε ένα ωραίο και ζεστό φλιτζάνι τσάι.

Παγωμένο τσάι χαμομηλιού

Για να απολαύσετε ένα κρύο ποτήρι τσάι χαμομηλιού, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Φέρτε 150 ml νερό να βράσουν.
 2. Όταν πάρει βράση, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού άνθη χαμομηλιού και αφήστε το να βράσει για περίπου 8-10 λεπτά.
 3. Στραγγίστε τα άνθη του τσαγιού χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι.
 4. Αφήστε το τσάι να κρυώσει ή να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 5. Μόλις κρυώσει, προσθέστε 100 ml παγωμένο νερό και παγάκια.
 6. Απολαύστε ένα ωραίο και δροσιστικό ποτήρι παγωμένο τσάι.

Επιπλέον, μπορείτε:

 • Προσθέστε μέλι για να γλυκάνετε το τσάι σας.
 • Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε popping boba στο παγωμένο τσάι χαμομηλιού σας για να βελτιώσετε τη γεύση.
 • Προσθέστε παγάκια λεμονιού ή βατόμουρου στο τσάι σας.

συμπέρασμα

Το τσάι χαμομηλιού είναι υπέροχο να το πιείτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Μερικά από τα καλύτερα μείγματα τσαγιού χαμομηλιού που διατίθενται στο εμπόριο είναι το Earth Mama Peaceful Tea, το Traditional Medicinals Chamomile Tea, το Buddhas Tea Chamomile, το Numi Organic Chamomile Tea και το Tazo Chamomile Tea.

Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε το τσάι χαμομηλιού νωρίς στην εγκυμοσύνη σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top