Τσάι Rooibos: Η ευεξία σας στην εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη

Rate this post

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στη ζωή που οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά νέους και περίεργους πόνους και πόνους. Θα αρχίσετε να πονάτε σε μέρη που δεν πιστεύατε ποτέ ότι ήταν δυνατόν. Αυτό οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές και επειδή οι σύνδεσμοι στο σώμα σας αρχίζουν να χαλαρώνουν για να κάνουν το σώμα σας έτοιμο για τον τοκετό.

Όσες έχουν περάσει τη φάση της εγκυμοσύνης, σκεφτείτε ότι εκείνη την περίοδο που είχατε φρικτό πόνο στην πλάτη ή στρογγυλό σύνδεσμο , ποιο ήταν το μόνο πράγμα που σας παρηγόρησε; Πολλές γυναίκες θα συμφωνούσαν ότι ένα ωραίο ζεστό φλιτζάνι τσάι ή καφέ ήταν ό,τι χρειάζονταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και παρείχε παρηγοριά στην ψυχή τους.

Η σημασία του τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το τσάι είναι ένα ποτό που πίνουν πολλοί στον κόσμο. Φτιάχνεται από φύλλα που επεξεργάζονται και μετά το βάζουν σε ζεστό ή κρύο νερό. Ορισμένοι προσθέτουν γάλα και ζάχαρη για να το γευτούν καλύτερα. Το τσάι μπορεί να είναι φύλλα ή σκόνη.

Το τσάι είναι καλό για τους πονοκεφάλους επειδή έχει καφεΐνη. Αυτή η ουσία μας βοηθά να αισθανθούμε πιο ξυπνημένοι. Αλλά πρέπει να προσέχουμε αν είμαστε έγκυοι, γιατί η καφεΐνη δεν είναι καλή για το μωρό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η καφεΐνη είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και γι’ αυτό οι γυναίκες που συνηθίζουν να πίνουν τσάι, επιλέγουν βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης που είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη και παρασκευάζεται έχοντας κατά νου τις ανάγκες των εγκύων γυναικών.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γεύσεις βιολογικού τσαγιού εγκυμοσύνης , και μία από τις πιο διάσημες είναι το τσάι rooibos.

Τι είναι το τσάι Rooibos;

Το Rooibos, που το λέμε “Ροϊ-μπος,” είναι ένα πολύ ωραίο φυτάκι που έρχεται από τη Νότια Αφρική. Έχει συνήθως χρώμα σαν το κόκκινο, γι’ αυτό του λέμε “κόκκινο τσάι” ή “τσάι από θάμνους” ή ακόμα “αφρικανικό κόκκινο τσάι.” Κάποια Rooibos είναι και πράσινα, αλλά αυτά είναι λίγο πιο ακριβά.

Το Rooibos δεν έχει καθόλου καφεΐνη, είναι σαν τα τσαγάκια από βότανα. Δεν είναι μαύρο ή πράσινο τσάι, είναι κόκκινο τσάι. Έχει γεύση σαν τη γη και είναι ξηρό, με λίγη γεύση βανίλιας. Και λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα τσαγιά για τις μαμάδες που περιμένουν μωράκια.

Γιατί το τσάι Rooibos είναι εξαιρετικό για την εγκυμοσύνη;

Υπάρχουν πολλές εικασίες ως προς το γιατί τώρα οι άνθρωποι επιλέγουν ξαφνικά το τσάι rooibos για την εγκυμοσύνη αντί για το κανονικό μαύρο ή πράσινο τσάι, που ήταν η προτιμώμενη επιλογή στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται στα αμέτρητα οφέλη που προσφέρει το τσάι rooibos, τα περισσότερα από τα οποία οι άλλες παραλλαγές δεν προτείνουν.

Ο λόγος για τον οποίο το τσάι rooibos κερδίζει φήμη καθημερινά, και αυτό μπορεί να φανεί με την εμφάνιση πολλών διαφορετικών παραλλαγών ροφημάτων που περιέχουν rooibos, για παράδειγμα, νωρίς, το τσάι rooibos καταναλώθηκε όπως το πράσινο τσάι, βουτηγμένο σε νερό ή ακολουθώντας το πρότυπο Νοτιοαφρικανικό τρόπο, βυθίζοντάς το σε ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέτοντας γάλα και ζάχαρη.Αλλά στις μέρες μας, θα βρείτε rooibos tea lattes, παγωμένο τσάι rooibos, παγωτό με γεύση rooibos και ό,τι όχι. Αυτό συμβαίνει γιατί το rooibos προσφέρει πολλά οφέλη και είναι νόστιμο και στη γεύση. Μερικά από τα πολλά οφέλη είναι:

1. Χαμηλά επίπεδα τανίνης

Το Rooibos έχει φυσικά χαμηλά επίπεδα τανίνης. Οι τανίνες είναι ενώσεις που υπάρχουν φυσικά στο πράσινο ή το μαύρο τσάι. Οι τανίνες θεωρούνται αντιοξειδωτικές και βοηθητικές στον έλεγχο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, αλλά οι τανίνες παρεμβαίνουν επίσης στην απορρόφηση του σιδήρου στο ανθρώπινο σώμα και οι υψηλές ποσότητες τανίνης θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια σιδήρου.

Το τσάι Rooibos έχει λιγότερες τανίνες από το πράσινο ή το μαύρο τσάι και γι’ αυτό είναι μια πιο υγιεινή επιλογή για τις εγκύους καθώς η κατανάλωση σιδήρου είναι απαραίτητη για την εγκυμοσύνη και για τη διατήρηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης, η έλλειψη σιδήρου προκαλεί μεγάλα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και γι’ αυτό τέτοια πράγματα δημιουργούν οι ελλείψεις πρέπει να αποφεύγονται.

2. Γεμάτο Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που είναι ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από καρδιακές παθήσεις, από ορισμένους καρκίνους, μειώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από την οξείδωση και πολλούς άλλους, βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος και προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Το τσάι Rooibos είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα πολυφαινόλες, ασπαλαθίνη και κερσετίνη.

Ασπάλαθιν

Η ασπαλαθίνη είναι ένα φυσικό φλαβονοειδές που υπάρχει στο τσάι Rooibos. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η ένωση έχει τις ιδιότητες να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθά στον μεταβολισμό και βοηθά στον έλεγχο της παχυσαρκίας.

Κερσετίνη

Η κερσετίνη είναι μια φυτική χρωστική ουσία που έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή, να μειώνει το πρήξιμο, να ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα, να προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Πολυφαινόλες

Οι πολυφαινόλες είναι φυσικά μικροθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο τσάι rooibos. Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά που είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της πέψης, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, την προστασία από θρόμβους αίματος, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

3. Χωρίς καφεΐνη

Το πιο σημαντικό πράγμα για το τσάι rooibos είναι ότι είναι απαλλαγμένο από καφεΐνη και γι’ αυτό είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που πρέπει να πίνετε στην εγκυμοσύνη. Η καφεΐνη είναι μια ένωση που υπάρχει στα περισσότερα τσάγια, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για εσάς και το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και γι’ αυτό τα ποτά που δεν περιέχουν καφεΐνη προτιμώνται πάντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

4. Πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το Rooibos τσάι είναι τέλειο για την καρδιά και για τον έλεγχο του αίματος, που είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι έγκυος. Βοηθάει το ήπαρ να μείνει υγιές, οπότε οι μαμάδες δεν πρέπει να ανησυχούν για το συκώτι τους όταν είναι έγκυες.

Επίσης, βοηθάει να μην παίρνεις πολύ βάρος και μάχεσαι την παχυσαρκία. Ακόμα, βοηθάει με το άγχος και τα προβλήματα με τον ύπνο. Έτσι, το Rooibos τσάι είναι τέλειο για το τρίτο τρίμηνο, όταν οι μέλλουσες μαμάδες έχουν προβλήματα με τον ύπνο και την αϋπνία.

Κίνδυνοι από την κατανάλωση τσαγιού Rooibos στην εγκυμοσύνη

Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από μόνοι τους, καθώς αυτό είναι ένα ιατρικά αποδεδειγμένο και ασφαλές ποτό που πρέπει να πίνετε κατά την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή μελέτη ή έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα για να είμαστε απόλυτα σίγουροι. Ως εκ τούτου, συνιστάται να καταναλώνετε το τσάι rooibos με μέτρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να είστε στην ασφαλέστερη πλευρά. 2-3 φλιτζάνια την ημέρα πρέπει να είναι υπεραρκετά.

Πώς να φτιάξετε τσάι Rooibos

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι παρασκευής τσαγιού rooibos και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν όποιον τρόπο θέλουν. Ωστόσο, οι πιο συνηθισμένοι τρόποι παρασκευής είναι:

Ο γηγενής νοτιοαφρικανικός τρόπος

Ο τυπικός τρόπος της Νοτίου Αφρικής είναι να βράσετε ένα φλιτζάνι νερό, μόλις το νερό βράσει σε ρολό, προσθέστε τα φύλλα τσαγιού (1-2 κουταλάκια του γλυκού) και αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά. Στραγγίστε τα φύλλα του τσαγιού, στη συνέχεια, προσθέστε γάλα και γλυκάνετε τη ζάχαρη και απολαύστε.

Το Σύγχρονο Στυλ

Ο σύγχρονος τρόπος είναι αυτός που προτιμούν συχνά οι έγκυες καθώς δεν έχει ζάχαρη ή γάλα. Αυτό απαιτεί να βράσετε ένα φλιτζάνι νερό, στη συνέχεια προσθέστε τα φύλλα τσαγιού και βράστε τα για λίγα λεπτά ή μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα του τσαγιού. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα φύλλα τσαγιού και πιείτε τα.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι, σε αντίθεση με το μαύρο ή το πράσινο τσάι, αν βράζετε το τσάι rooibos για πολύ καιρό, δεν πικρίζει, αλλά δυναμώνει.

Ετυμηγορία

Το τσάι Rooibos είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους πίνουν τσάι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχει όλα τα οφέλη (και περισσότερα) και κανέναν από τους κινδύνους. Έχει ισορροπημένες γεύσεις και το πιο σημαντικό για το τσάι rooibos είναι ότι σε αντίθεση με άλλες παραλλαγές τσαγιού εγκυμοσύνης, το rooibos μπορεί να καταναλωθεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, από την πρώτη μέρα έως το τέλος της εγκυμοσύνης σας.

Υπάρχουν πολλές μάρκες που προσφέρουν φρεσκοζυμωμένο τσάι rooibos, και μερικές από αυτές είναι το My Red Tea, Numi Rooibos Tea, Traditional Medicinals Reishi Mushroom with Rooibos and Orange Peel και πολλά άλλα.

Το τσάι Rooibos είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για να το έχετε στο ντουλάπι σας και μόλις το αρχίσετε να το πίνετε, δεν υπάρχει επιστροφή.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top