Honeybush Tea: Ένας οδηγός για ασφαλή κατανάλωση

Rate this post

Πολλές γυναίκες συνιστούν να πίνετε τσάι από θάμνο με μέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και για έναν καλό ύπνο. Το Honeybush έχει μια ήπια γεύση και παρέχει θρέψη στο αναπτυσσόμενο σώμα σας.

Ετυμολογία

Το Honeybush, ή cyclopia είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Είναι φυτό με κίτρινα άνθη που αναδίδουν τη μυρωδιά του μελιού, γι’ αυτό τα φύλλα ονομάζονται μελιτοθάμνοι. Τα φύλλα είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού κυκλωπία και ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του είναι η παρασκευή τσαγιού από μελιτοειδή.

Τι είναι το τσάι Honeybush;

Το τσάι Honeybush είναι τσάι που παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού κυκλωπία. Όντας εγγενές φυτό της Νότιας Αφρικής, καταναλώνεται ευρέως σε αυτήν την περιοχή και οι περισσότεροι άνθρωποι το αναφέρουν επίσης ως «τσάι του βουνού». Οι νότες της γεύσης του τσαγιού honeybush είναι λουλουδένιο, ψητό και σαν μέλι.

Έχει παρόμοια γεύση με το τσάι rooibos , αν και είναι ελαφρώς πιο γλυκό από αυτό. Ακριβώς όπως το τσάι rooibos, το τσάι honeybush θεωρείται επίσης κόκκινο τσάι. Έχει μεγάλα φαρμακευτικά οφέλη και χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο για διάφορους σκοπούς. Ωστόσο, τα οφέλη του τσαγιού rooibos ξεπερνούν κατά πολύ αυτά του τσαγιού honeybush.

Είναι φυσικά απαλλαγμένο από καφεΐνη και έτσι το τσάι honeybush είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό τσάι εγκυμοσύνης για το ταξίδι της εγκυμοσύνης σας.

Η σημασία του Honeybush Tea στην εγκυμοσύνη

Αυξήθηκε η κατανάλωση τσαγιού από θάμνο με μέλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τις γυναίκες, ως εναλλακτική λύση σε ποτά με καφεΐνη, όπως το τσάι ή ο καφές. Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες σχετικά με τη σημασία του τσαγιού από μέλι, αλλά περιορισμένες έρευνες δείχνουν ότι είναι ασφαλές να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει το τσάι honeybush.

Honeybush tea

Οφέλη

 • Γεμάτο αντιοξειδωτικά – Το τσάι Honeybush είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για εσάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός από το ότι έχει αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας, είναι εξαιρετικό και για το δέρμα σας.
 • Φυσικά χωρίς καφεΐνη – Είναι ένα βιολογικό τσάι και φυσικά δεν περιέχει καφεΐνη, και αυτό είναι που το κάνει υγιεινό για κατανάλωση, καθώς η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να είναι επικίνδυνη για εσάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Αντιδιαβητικές ιδιότητες – Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, αλλά η περιορισμένη έρευνα δείχνει ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν βοηθούν στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2 και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στην εγκυμοσύνη.
 • Χαμηλά επίπεδα τανίνης – Το Honeybush έχει ελάχιστα επίπεδα τανίνης που είναι ένα θετικό σημείο καθώς η τανίνη (η οποία υπάρχει σε άλλα τσάγια) παρεμβαίνει στην απορρόφηση σιδήρου και θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης σας. Λόγω των χαμηλών επιπέδων τανίνης, το τσάι honeybush είναι ένα ασφαλές στοίχημα.
 • Καταπραΰνει τα νεύρα – Όλοι γνωρίζουμε ότι η εγκυμοσύνη είναι μια δύσκολη περίοδος για πολλές και οι περισσότερες γυναίκες καταλήγουν να χάνουν τον ύπνο τους ή να γίνονται ανήσυχες στον ύπνο τους καθώς πλησιάζει το τρίτο τρίμηνο. Το τσάι Honeybush είναι ένα υπέροχο τσάι πριν τον ύπνο και σας βοηθά να ηρεμήσετε τα νεύρα και να σας προσφέρει έναν καλό ύπνο.

Είναι ασφαλές να πίνετε τσάι Honeybush κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Δεν έχει γίνει πολλή έρευνα που να υποστηρίζει ότι ο θάμνος μελισσών είναι επικίνδυνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η περιορισμένη έρευνα που έγινε υποδηλώνει ότι είναι απολύτως ασφαλής. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με την κατανάλωση τσαγιού από μέλι.

Κίνδυνοι

 • Δεν υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς, είτε είναι καλός είτε όχι. Έτσι, οι άνθρωποι προτείνουν να το αποφύγετε εάν θέλετε να είστε εξαιρετικά ασφαλείς ή να έχετε μια πολύ περίπλοκη εγκυμοσύνη.
 • Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στον θάμνο μελιτώματος και γι’ αυτό θα πρέπει να το αποφύγετε σε αυτή την περίπτωση.

Πότε να πίνετε τσάι Honeybush στην εγκυμοσύνη;

Δεδομένου ότι είναι ένα ρόφημα που ενισχύει το ανοσοποιητικό και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα ή στο μωρό, είναι ασφαλές να πούμε ότι το τσάι honeybush μπορεί να καταναλωθεί τακτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, από το πρώτο έως το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, η ποσότητα του τσαγιού που καταναλώνεται θα πρέπει να είναι μέτρια και δεν πρέπει να ξεπερνάτε τα 1-2 φλιτζάνια την ημέρα.

honeybush tea

Ωστόσο, δεν επηρεάζει τη ναυτία ή την πρωινή ναυτία, οπότε εάν αναζητάτε κάτι για να την ανακουφίσετε, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τσάι τζίντζερ.

Δεν επηρεάζει την καούρα ή τα προβλήματα οξύτητας που συνήθως προκύπτουν στο δεύτερο τρίμηνο, και αν αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα, τότε μια καλύτερη εναλλακτική λύση θα ήταν το τσάι μέντας.

Το τρίτο τρίμηνό σας προκαλεί ανησυχία, και ο ύπνος μπορεί να αποτελεί δύσκολο έργο. Σε αυτήν την περίπτωση, το τσάι από μελιτοειδή θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου. Ωστόσο, καθώς πλησιάζετε προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας, θα ήταν σοφό να αρχίσετε να καταναλώνετε τσάι από φύλλα βατόμου, καθώς αυτό ενθαρρύνει τον φυσικό τοκετό.

Πώς να φτιάξετε τσάι Honeybush

Η παρασκευή τσαγιού από μελιτοειδή είναι μια αρκετά εύκολη δουλειά, αλλά συνήθως δεν είναι δυνατή η παρασκευή τσαγιού από μελιτοειδή από φρέσκα φύλλα του φυτού κυκλωπία, επειδή τα φύλλα χρειάζονται μια συγκεκριμένη επεξεργασία πριν χρησιμοποιηθούν για τσάι.

Τα φύλλα συγκομίζονται, στη συνέχεια κόβονται και στη συνέχεια μελανιάζονται (συνήθως γίνονται με κυλίνδρους) για να δώσουν καλύτερη γεύση. Στη συνέχεια, αφήνονται στον ήλιο για να στεγνώσουν και να οξειδωθούν. Μετά από όλα αυτά, στεγνώνουν στον αέρα και είναι έτοιμα να φτιάξουν τσάι.

Έτσι, είναι ιδανικό να προμηθευτείτε τα έτοιμα μείγματα τσαγιού honeybush που είναι διαθέσιμα. Μπορείτε να πάρετε το τσάι honeybush σε μορφή χονδροειδούς τσαγιού ή σε μορφή φακελάκι τσαγιού. Και τα δύο χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο για την παρασκευή τσαγιού.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό.
 2. Όταν βράσει το νερό, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα τσαγιού ή το φακελάκι και αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά. Μπορείτε να αλλάξετε την ώρα ανάλογα με το πόσο δυνατό ή ελαφρύ σας αρέσει το τσάι σας.
 3. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα φύλλα τσαγιού ή αφαιρέστε το φακελάκι του τσαγιού.
 4. Προσθέστε μια φέτα λεμόνι και λίγο μέλι και απολαύστε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι honeybush.
 5. Επιπλέον, μπορείτε να ακολουθήσετε το συμβατικό στυλ και να προσθέσετε λίγο γάλα στο τσάι, αν προσθέσετε τσάι, παραλείψτε τη φέτα λεμονιού και γλυκάνετε τη με ζάχαρη ή μέλι.

συμπέρασμα

Το τσάι Honeybush είναι ένα σχετικά ασφαλές τσάι και δεν προκαλεί καμία απολύτως βλάβη. Είναι ένα ήπιο και με γλυκιά γεύση τσάι που το κάνει εξαιρετικό ως ρόφημα πριν τον ύπνο για εσάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μάρκες που έχουν ένα υπέροχο μείγμα τσαγιού honeybush, όπως το Davidsons Organics South African Honeybush Tea, το Nelson’s Tea Honeybush Flavor και το Twinings Honeybush Tea.

Είναι μια πιο ήπια εναλλακτική του τσαγιού rooibos, και πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι αν ψάχνετε για ενισχυτές ανοσίας και όχι γεύση, τότε θα πρέπει να πάτε για τσάι rooibos καθώς έχει υψηλότερη θρεπτική αξία από το τσάι honeybush.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top